BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKPSS soruları bin dolara internette mi satıldı? İddia Meclis gündeminde----

KPSS soruları bin dolara internette mi satıldı? İddia Meclis gündeminde

KPSS soruları bin dolara internette mi satıldı? İddia Meclis gündeminde
03 Ağustos 2022 - 19:32 www.finansgundem.com

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, KPSS skandalı gündemdeki sıcaklığını korurken soruların bin dolara internetten satıldığı iddialarını Meclis'e taşıdı

KPSS'de çıkan bazı soruların bir yayınevinin deneme sorularıyla aynı çıkması ortalığı karıştırdı. Skandal olay sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu olayla ilgili inceleme başlattı.

SORULAR İNTERNETTE SATILDI İDDİASI

Konu gündemdeki sıcaklığını korurken KPSS sorularıyla ilgili sosyal medyada bomba bir iddia daha ortaya atıldı. Soruların sınav öncesinde internette bin dolara satıldığı öne sürüldü. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, söz konusu iddiayı Meclis' taşıdı.

KPSS soruları internetten bin dolara mı satıldı? Bomba iddia Meclis gündeminde

CHP'Lİ VEKİL SORU ÖNERGESİ VERDİ

Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlamasını isteyerek Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde "2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette 1000 dolar karşılığında satıldığı doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?" diye sordu.

Antmen'in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

  • -KPSS 2022 sorularının bir yayınevi ve hazırlık kursuna daha önceden verildiği iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu konu hakkında soruşturma ne zaman başlatılacaktır? Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olan ve 2010'da FETÖ eliyle çalınmış KPSS soruları skandalının aynısı olan bu durumda bakanlık olarak ne yapacaksınız?
  • -Soruları servis edenler kimlerdir? Bu kişiler hakkında soruşturma, idari ve hukuki süreç başlatılmış mıdır? Bu soruların güvenliği neden sağlanamamıştır?
  • -Şu ana kadar bahsi geçen yayınevi ve hazırlık kurslarının sorularından kaçı 2022 KPSS soruları ile aynıdır? Kaçı ise benzer sorulardır?
  • -2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette sınavdan 1 ay önce 1000 dolar karşılığında satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?
  • -Başka herhangi bir yayınevi, kurs ve internet sitesinde KPSS sorularının aynıları veya benzerlerine rastlanmış mıdır? Varsa bunlar hangileridir? Konuyla ilgili detaylı bir araştırma ve tarama yapılmakta mıdır?
  • DDK'dan KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusu

     

    KPSS iptal edilecek mi?

     

    Muhalefetten KPSS'ye yönelik iddialara ilişkin suç duyurusu

     

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)