BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’de iç karışıklık: CEO koltuğu zor kurtardı----

KPMG’de iç karışıklık: CEO koltuğu zor kurtardı

KPMG’de iç karışıklık: CEO koltuğu zor kurtardı
05 Temmuz 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

Big Four devi KPMG’de Körfez CEO’sunun koltuğu sallanıyor. ‘Değişken’ bir mizaca sahip olduğu belirtilen CEO Nader Haffar gizli oylamayla yönetimin dışına itilmekten son anda kurtuldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

KPMG'nin Birleşik Arap Emirlikleri’nde hizmet veren biriminin üst düzey yönetiminde ciddi bir iç karışıklık yaşandı. Firmanın iki üst düzey ortağının yönetişim endişelerini dile getirmesinin ve daha sonra şirketten kovulmasının ardından KPMG Körfez Birimi CEO’su şirket içi darbe girişiminden kıl payı kurtuldu.

Dünyanın en büyük 4 mali denetim şirketinden biri olan (Big Four) KPMG’nin BAE işletmesi, geçtiğimiz hafta büyük bir karışıklığa sahne oldu. Financial Times’ın haberine göre bir grup ortak KPMG’nin Bölge CEO’su Nader Haffar’ı yönetimin dışına itmek için gizli bir oylama planladı. Oylamaya ilişkin desteğin son anda kaybedilmesiyle Nader koltuğunu koruyabildi.

FT haberine göre firmanın 60 ortağının dörtte üçü CEO’ya olan güvenini kaybettiğini söyleseydi, Nader görevden alınma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Bununla birlikte, şirket içi ayaklanmanın ivmesi Cuma günü yavaşladı ve oylama iptal edildi. Haberin dayandırıldığı kaynak "Görünüşe göre Nader şimdilik ayakta kalabildi" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz ay içinde işlerini kaybeden iki üst düzey ortak, KPMG Körfez Birimi yönetim kurulunda yer aldı. Şirket içi kaynaklar, Haffar'ın kayınbiraderi Talal Cheikh Elard’ın da dahil olduğu çıkar çatışmaları ile ilgili endişelerin dile getirildiğini söyledi. Elard geçen Ekim ayında firmanın ortağı, müşteri ve pazar birimi başkanı ve icra komitesi üyesi olarak atanmıştı. Üst yönetimden kovulan üçüncü bir ortak da firmadaki yönetim şokunun büyümesine destek oldu.

Haberde belirtilen üç ortak da konuyla ilgili FT’nin yorum taleplerine cevap vermedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, KPMG Körfez Birimi (KPMG Lower Gulf), Dubai hükümetinin çıkarları doğrultusunda hareket eden bir yatırım şirketi olan Dubai World ve BAE’nin emlak ve perakende işlerini yöneten holding olan Majid Al Futtaim Group gibi özel müşterilerle de çalışıyor. KPMG bitimi ayrıca devlet varlık fonu Mubadala Investment Company ve Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’ne de danışmanlık hizmeti veriyor.

Haffar, mevcut ve eski KPMG çalışanları tarafından "değişken" bir mizaca sahip olarak tanımlanıyor. CEO, KPMG Suudi Arabistan ve Deloitte'daki önceki görevlerinde de meslektaşlarıyla çatışmalı bir geçmişe sahip.

KPMG International ve KPMG Körfez Birimi’nden aynı anda yapılan açıklamalarda, "Ortaya atılan spesifik konu hakkında daha fazla yorum yapamasak da bu nitelikteki iddiaları son derece ciddiye alıyoruz. Tüm meslektaşlarımızı, uygunsuz olduğunu düşündükleri herhangi bir şey gördüklerinde veya duyduklarında konuşmaya ve gerektiğinde harekete geçmeye teşvik ediyoruz" denildi.

Nader Haffar ve Talal Cheikh Elard, KPMG aracılığıyla yapılan yorum taleplerine cevap vermedi.

Hedefteki denetim şirketleri: KPMG, EY, PwC ve Deloitte

 

KPMG’ye 14,4 milyon sterlinlik tarihi ceza

 

KPMG’ye 1,3 milyar sterlinlik tazminat davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)