BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG maaşlarına bir gecede 4 bin sterlin zam----

KPMG maaşlarına bir gecede 4 bin sterlin zam

KPMG maaşlarına bir gecede 4 bin sterlin zam
09 Mayıs 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

Big Four denetim firması KPGM İngiltere’deki çalışanlarına 2.000 ila 4.000 sterlin arası zam yaptı. Şirket zamlı maaşlar için 51,7 milyon sterlin ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim firmasından biri olan (Big Four) KPMG İngiltere’deki tüm çalışanlarına bir gecede 2.000 sterlin ila 4.000 sterlin arasında zam yaptı.

Firmanın CEO'su Jon Holt, 5 Mayıs'ta personele maaş artışı yaptıklarını açıkladı ve artışlar bir gecede yürürlüğe girdi. Holt’un açıklamaları 6 Mayıs'taki bir LinkedIn gönderisinde söyledi.

Holt maaş artışlarının ileriyi düşünerek yapıldığını ve daha fazla genç personelin şirkete bağlı hissedilmesinin hedeflendiği belirtildi.

KPMG İngiltere maaş artışlarının ülkedeki 15.800 KPMG personeline fayda sağlayacağını ve firmaya 51,7 milyon sterline mâl olacağını açıkladı. Firma, maaş artışlarının, KPMG'nin Ekim ayında mali yılının başında gerçekleşen yıllık ücret incelemesine ek olarak yapıldığını söyledi.

Financial News’in haberine göre firma açıklamasında KPMG İngiltere’nin bu yıl çift haneli büyüme sağlaması bekleniyor. 6 Mayıs tarihli açıklamaya göre firmanın şu anki ticaret rakamlarına bakıldığında şirketin bilançolarında beklentileri aşması durumunda 100 milyon sterlin çalışan ikramiyelerine ayırılacak.

Holt açıklamasında “Bu, vizyonumuzu hayata geçirmek için geliştirdiğimiz bir dizi önlemin ilki, halihazırda sahip olduğumuz tüm fantastik başarıların üzerine inşa ediliyor. Firmamızın geleceği hakkında gerçekten heyecanlıyım ve önümüzdeki haftalarda daha fazlasını duyurmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Jon Holt Nisan 2021 itibariyle KPMG’nin İngiltere biriminin CEO’luk görevini üstlendi. Holt öncülü Bill Michael’ın şirket içi toplantılarında yaptığı yorumlara yönelik itirazların ardından hızlı bir şekilde görevi bırakmıştı.

Holt son birkaç haftadır firmadaki büyümeyi teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi girişimi açıklıyor. Financial News’in haberinen göre, KPMG son yıllarda Big Four firmaları arasında en kötü mali performansı sergileyen firma olmuştu.

Firma geçen ay erken aşamadaki bir iş danışmanlığı birimine yatırım yapacağını ve geçtiğimiz hafta İngiltere'deki hukuk işletmesinin çalışan sayısını iki katına çıkaracağını açıkladı. Holt, KPMG'nin yeniden yapılanma ve emeklilik kolunun satışından elde edilen fonlarla, firmadaki büyümeyi teşvik etmek için 300 milyon sterlin harcama planladığını söyledi.

KPMG’nin rakibi olan bir diğer Big Four firması PwC geçtiğimiz hafta personeline Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 2021’deki pilot programın uygulanması sırasında Cuma günleri öğleden sonraları izin alabileceklerini açıklamıştı.

KPMG’ye 1,3 milyar sterlinlik tazminat davası

 

KPMG çalışanlarını uyardı: Sıkıntılı günlere hazırlıklı olun

 

KPMG’nin erkekler kulübü hayali elinde patladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)