BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKPMG çalışanlarını uyardı: Sıkıntılı günlere hazırlıklı olun----

KPMG çalışanlarını uyardı: Sıkıntılı günlere hazırlıklı olun

KPMG çalışanlarını uyardı: Sıkıntılı günlere hazırlıklı olun
02 Şubat 2022 - 17:21 www.finansgundem.com

Ocak ayından bu yana ardı ardına gelen soruşturmalarla yıpranan KPMG için kötü günler bitmiş değil. KPMG CEO’su çalışanlarıyla paylaştığı e-postada dava süreçleriyle yeni gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2022’ye kötü bir başlangıç yapan KPMG’nin CEO’su Jon Holt çalışanlarına yaptığı uyarıda firmanın karşı karşıya olduğu zorlukların yıl boyunca devam edeceğini belirtti. Geçen yıl 1,7 milyon sterlin ücret alan Holt, 1 Şubat'ta personele gönderdiği bir e-postada, firmanın önümüzdeki günlerde geçmişteki dava dosyaları nedeniyle daha fazla sıkıntıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Dünyanın en büyük dört mali denetim firması KPMG geçtiğimiz ay inşaat şirketi Carillion’un 2017 yılındaki ve yazılım şirketi Regenersis’in 2014’teki denetimleri sırasında piyasa düzenleyicisi kurumları yanıltarak suiistimalde bulunduğunu itiraf etmişti.

Eski bir KPMG denetçisi, 2014'te Regenersis'e yönelik denetimi sırasında İngiltere Finansal Raporlama Konseyi’ni (FRC) yanılttığı için geçen ay 150.000 sterlin para cezasına çarptırılmıştı. Carillion yolsuzluğuyla ilişkin ise firmanın 5 eski denetimcisine yönelik dava henüz sonuçlanmadı. Firma ayrıca geçen ay FRC tarafından 2017 ve 2018'de alkol perakendecisi Conviviality'yi denetimdeki "ciddi yetkinlik eksikliği" nedeniyle 4,3 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

Financial News’in haberine göre Hold çalışanlarına gönderdiği e-postada, “Firma için yeni yıla zor bir başlangıç oldu. Bazı başlıkları görmüşsünüzdür ve bazılarınızın ailelerinden ve arkadaşlarından gelen sorulara maruz kalmış olabileceğini biliyorum. Bu eski tarihli sorunlar günümüzün firmasını tanımlamaz. Tüm bunlar bizim kim olduğumuz ya da neyi savunduğumuzla ilgili değil. Bu sorunlarla yüzleşmek rahatsız edici olsa da onlarla doğrudan baş ediyor olmamız gerçekten önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Çalışanlarıyla paylaştığı e-postada sürece ilişkin bilgi vereceğini açıklayan Holt, “Büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde daha fazla gelişme göreceksiniz ve sizi güncel olarak bilgilendireceğim. Ancak bunların hepsi bu sorunlara ilişkin hassasiyetimin bir parçası. Bu sayede hepimiz yolumuzda devam edebiliriz ve şirketimizin geleceğine odaklanabiliriz” dedi.

CEO Financial News’e verdiği röportajda sorunlara şirketin karşı karşıya olduğu sorunlarla alakalı, “Bununla baş edebilecek doğru kişi benim” dedi. Geçmiş tecrübeleri sayesinde ne yapması gerektiğini “çok iyi anladığını” vurgulayan Holt, “Şirketimiz ve mesleğimiz konusunda tutkuluyum” dedi.

Holt, FRC ile KPMG’nin Carillion denetimleriyle ilgili soruşturması konusunda bir anlaşmaya varılabileceğinin sinyalini verdi. CEO, “Kamuya mal olmadan çözdüğümüz baz şeyler var. Bu konuların önümüzdeki 10 yıl boyunca etrafta dolaşmasını istemiyorum. Carillion'la ilgili neler olduğunu anlamamız gerekiyor ve bunu makul olduğu kadar hızlı bir şekilde ilerletmek için FRC ile işbirliği yapacağız” dedi. Ancak CEO, olması gereken yerde firmanın kendini “sağlam bir şekilde savunmaya" istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, KPMG, 1 Şubat'ta yayınlanan 2021 bilançosunda göre, tazminat talepleri ve piyasa düzenleyicileri hükümleri için ayırdığı miktarı bir önceki yıl 92 milyon sterlinden 144 milyon sterline yükseltti. Firma gelirini 2,14 milyar sterlinden 2,35 milyar sterline yükseltti ve 2021 yılı için vergi öncesi kârını 288 milyon sterlinden 436 milyon sterline taşıdı.

KPMG’nin eski denetim başkanı olan Holt, önceki patronu Bill Michael'ın Şubat 2021'de istifa etmesinin ardından Nisan 2021'de CEO’luk olarak görevi devraldı. Holt'un yönetiminde, şirket, 2020'de kapatılan eleştirilerin odağında olan özel üyeler kulübünün kira sözleşmesini yeniledi. Firma ayrıca ortak ödeme yapısını da elden geçirdi ve ortaklarından daha fazla sermaye katkısında bulunmalarını istedi.

Holt, firmanın denetim, vergi ve anlaşma danışmanlığı gibi temel alanların yanı sıra strateji, çevresel, sosyal ve yönetişim tavsiyeleri ve dijital dönüşüm gibi büyüme alanlarına da yatırım yapmayı planladığını söyledi. CEO, firmanın harcama planlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermemekle birlikte, satın alım planlarını dışlamadığını da sözlerine ekledi.

KPMG’ye 15 milyon sterlinlik tazminat şoku

 

İngiltere’de mali denetim pastası bölünecek mi?

 

EY: CEO'lar artan girdi maliyetlerinden endişeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)