BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKPMG 200 personelini işten çıkaracak----

KPMG 200 personelini işten çıkaracak

KPMG 200 personelini işten çıkaracak
23 Temmuz 2020 - 13:07 www.finansgundem.com

Dev finansal denetim firması KPMG korona virüs sürecinde düşen müşteri talebinin faturasını çalışanlarından çıkarıyor. Şirket 200’e yakın personelini işten çıkarmanın yanında çalışanlarının emeklilik katkı paylarını da azaltacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört finansal denetim firmasından (Big Four) birisi olan KPMG İngiltere’deki 16 bin çalışanından 200’e yakınını korona virüs nedeniyle doğan maliyet tasarrufu önlemleri çerçevesinde işten çıkaracak.

Financial News’in haberine göre firma ayrıca çalışanların emeklilik katkı paylarını da azaltmayı düşünüyor. Şirket danışmanlık biriminde çalışan 3 bin personelinden 100’ünü ve iş destek biriminde çalışan 2 bin 500 personelin de 100’ünü işten çıkaracak.

KPMG, işten çıkarmaların kovid-19'un bir sonucu olarak firmanın müşterilerinden gelen "değişen talepten" kaynaklandığını ve firmanın personel havuzunun geleceğini etkilediğini açıkladı.

İşveren emeklilik katkı paylarında yapılacak kesintiler devam ederse, şirket personelinin yüzde 20'si zarar görecek. Big Four firması, henüz kesinleşmemiş olan konuyla ilgili personelle istişarede bulunduğu belirtildi.

KPMG sözcüsü konuya ilişkin, "Son derece değişken zamanlarda faaliyet gösteriyoruz ve orta ve uzun vadede firmamızı korumak için bir dizi eylem öneriyoruz. İşveren emeklilik katkı paylarında geçici bir değişiklik önerisi konusunda çalışanlarımızla istişarede bulunuyoruz. Bu aşamada kesin bir karar verilmedi" dedi.

Firmanın, uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlama planlarının bir parçası olarak geçen yılki verimlilik önlemlerinin incelenmeye başladığını, ancak son aylarda firmanın esnekliğinin “ayrılmaz bir parça olduğunu” kanıtladığını da sözlerine ekledi.

Yeni normalde finansçılara ihtiyaç artacak

 

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 15 milyonu aştı

 

Tesla 4 çeyrektir ilk kez kâr etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)