BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG 2 milyar sterlin tazminat ödeyebilir----

KPMG 2 milyar sterlin tazminat ödeyebilir

KPMG 2 milyar sterlin tazminat ödeyebilir
02 Eylül 2021 - 15:35 www.finansgundem.com

İnşaat firması Carillion’un iflası öncesinde gerçekle uyumlu olmayan mali rapor sunması ve görevi ihmalle suçlanan dev mali denetim firması KPMG 2 milyar sterlinlik tazminat tehdidiyle karşı karşıya

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

KPMG, inşaat firması Carillion’un batmasıyla ilgili yasal suçlamalar nedeniyle 2 milyar sterlin tazminat cezasına çarptırılabilir. Carillion temsilcileri Haziran ayında KPMG’yi yasal olarak suçlamalarını ileten bir tebliğ yayınladı. Financial News’in haberine göre dev mali denetim firmasından geçtiğimiz ay cevap geldi.

Dava öncesi tebliğde mali danışmanlık firmasının ihmallerinden doğan tazminat ödemelerinin 250 milyon sterlin ile 1 milyar sterlin arasında değişmekte olacağı belirtildi. Ancak konuya aşina kişilere göre tazminat talebi 1 milyar sterlin ile 2 milyar sterlin arası bir miktara kadar ulaşabilir.

KPMG yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre inşaat firması Carillion mali denetçisi olan KPMG’den temiz mali raporu almasına rağmen 2018’de iflas etmişti. Firma tasfiyeye düştüğünde 7 milyar sterlin borcu bulunuyordu.

Habere göre KPMG aleyhindeki iddiaların yıl sonundan önce İngiltere Ticaret Mahkemesi’ne sunulması bekleniyor. İflas konusunda KPMG’ye yönelik tazminat talebinin daha öncesinde 250 milyon sterlinden yüksek olması beklendiği belirtilmişti. Ancak haberde iddialarla karşılaştırıldığında bu talebin ‘kolay hedef’ olduğuna dikkat çekiliyor.

Düşük tazminat talebi şirketin KPMG’ye ödediği danışmanlık ücretleri ve mali danışmanlık firmasının ihmalleri sonucu iflasından önce adil olmayan bir şekilde ödediği temettüleri içeriyor. Daha yüksek miktardaki tazminat talebi ise Carillion’un maruz kaldığı ve KPMG’nin ihmaline bağlanabilecek daha geniş çaplı kayıpları içeriyor.

Haberde tazminat davasının İngiltere mahkemelerinde daha önce 18 Haziran tarihinde benzeri yönde bir kararı emsal alınabileceği belirtiliyor. Avukatlar bunun gerçekleşmesi halinde mesleki ihmal davalarındaki kayıpların da genişletilebileceğine dikkat çekiyor.

Söz konusu davada Manchester Building mali denetleme firması Grant Thornton’u dava etmiş ve işle ilgili ihmalleri gerekçesiyle İngiltere Yüksek Mahkemesi zararların kapsamının genişletilebileceği kararına varmıştı.

ESG bankacılığının yükselişi

 

Borsalarda finans hisseleri liderliği ele geçirdi

 

İngiltere’de mali denetim pastası bölünecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)