BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid'e karşı mucize ilaç olarak gösteriliyordu: Etkisi yokmuş!----

Kovid'e karşı mucize ilaç olarak gösteriliyordu: Etkisi yokmuş!

Kovid'e karşı mucize ilaç olarak gösteriliyordu: Etkisi yokmuş!
22 Şubat 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

Malezya’da yapılan kapsamlı bir araştırmada korona virüs hastalarına verilen Ivermectin isimli ilacın bir etkisi olmadığı ortaya çıktı.


50 yaşın üzerindeki 490 hasta üzerinde yapılan araştırmalarda, hastaların yarısına Ivermectin verilirken yarısına ise plasebo verildi. Araştırma sonucunda ise Ivermectin alanlarla almayanlar arasında bir fark tespit edilmediği duyuruldu.

Sözcü'deki habere göre; Ivermectin’in Kovid-19 hastalarının hastalığı hafif geçirmeye yardımcı olmadığını açıklayan Raja Permaisuri Bainun Hastanesi’nde görevli bilim insanları 2021 yılının Mayıs ve Ekim ayındaki hastaların verilerinin sonucunda bu tablonun ortaya çıktığını duyurdu.

HASTALARIN VERİLERİ İNCELENDİ

Verileri incelenen hastaların, Kovid-19’u ağır geçirme riski altında olduğunu belirten uzmanlar, “Ivermectin verilen hastaların yüzde 21.6’sı hastalığı ağır geçirirken bu ilacı almayanlarda ise hastalık oranı yüzde 17.3 olarak kayıtlara geçti” dedi.

Bu araştırma JAMA Internal Medicine isimli tıp dergisinde yayınlandı. 2021’de yapılan bazı araştırmalar Ivermectin’in Kovid-19’a karşı etkili olduğunu ortaya koyarken, henüz bilim ve tıp dünyasında bu ilacın hastalığın seyrini nasıl etkilediğine dair net bir sonuç bulunmuyor.

13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

 

Ünlü iş adamına sahte korona ilacı vermişler

 

Çin Pfizer'ın korona virüs ilacına acil kullanım onayı verdi

 

DSÖ bir ilacı daha Kovid-19 tedavisi için ön yeterlilikten geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)