BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKovid yüzünden kanser arttı----

Kovid yüzünden kanser arttı

Kovid yüzünden kanser arttı
13 Mayıs 2021 - 08:28 www.finansgundem.com

Kovid nedeniyle Avrupa'da bir milyon kanser vakası tespit edilemediği tahmin ediliyor

Avrupa'da yeni bir çalışma, Kovid-19 nedeniyle yaklaşık bir milyon kanser vakasının gözden kaçırıldığını gösterdi.

Avrupa Kanser Örgütü'nün (ECO) yayınladığı verilere göre, pandemi ve getirilen kısıtlamalar nedeniyle kontrol ve muayenelerin birçoğu yapılamadı.

ECO Başkanı Dr. Matti Aapro, bulguların Kovid-19 pandemisinin yan etki olarak kanser artışlarına neden olduğunu söylüyor ve ekliyor:

Kanser ile mücadeleyi yeniden ön plana almak, kanser hizmetlerine olan güveni yeniden sağlamak ve işgücü kıtlığını gidermek için Avrupa politikasının en üst düzeyinde acil önlemler alınmasına şiddetle ihtiyacımız var.

Araştırmaya göre, bu dönem içerisinde potansiyel kanser semptomları olan 2 kişiden 1'i acil olarak tanıya sevk edilemedi ve Avrupa'daki her 5 kanser hastasından 1'i şu anda ihtiyaç duyduğu cerrahi veya kemoterapi tedavisini alamıyor.

100 milyona yakın test yapılamadı

Queen's Üniversitesi'nde kanser araştırmacısı olan Profesör Mark Lawlor, Euronews'e yaptığı açıklamada, araştırmanın milyonlarca kanser tarama testinin de gözden kaçırıldığını ortaya çıkardığını söyledi.

Ayrıca, eksik kanser tarama testlerinde önemli bir kayıp yaşandığını gördük. Pandemi sırasında Avrupa'da 100 milyon kadar kişiye bu testler yapılamadı.

diyen Lawlor, kanserin daha sonraki bir aşamada teşhis edildiğinde, tedavisinin çok daha zor olduğunu ve ölüm riskinin çok daha fazla olduğunu hatırlatıyor.

Klinik araştırmalar ve kanser araştırmaları da Kovid nedeniyle durdu. Uzmanlar 18 aylık bir kaybın oldukça önemli bir birikimden yoksun kalınması anlamına geldiğini düşünüyor.

Kanser hastaları moralden de oldu

Avrupa Parlamenteri Veronique Trillet-Lenoir, kanser hastalarına ve kanser araştırmalarına yeniden odaklanmanın zamanının geldiğini söylüyor ve ekliyor:

Kanser hastaları bu salgın sırasında çifte ceza aldı. Birincisi, hastalıkları ve tedavileri nedeniyle özellikle kırılgan oldukları için. İkincisi de teşhis veya tedaviye izin veren hastanelerde belirli sayıda kişi alınabildiği için. Bildiğiniz gibi kanser hastaları için moral çok önemli.

ABD'de 250 milyon kişi aşılandı

Bağımsız panelden çarpıcı rapor: Kovid-19 önlenebilirdi

Validen korona virüs açıklaması: Aile içi bulaş geçen aya göre yüzde 20 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)