BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKovid sonrası ofisler eskisi gibi olmayacak----

Kovid sonrası ofisler eskisi gibi olmayacak

Kovid sonrası ofisler eskisi gibi olmayacak
26 Mayıs 2021 - 18:22 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde çalışanların evlerine gitmesini fırsat bilen yöneticiler ofisleri risklere karşı uyumlu hale getirdi. Temassız asansörlerden telefon uygulamasıyla seçilen ofis alanlarına kadar birçok yeni teknoloji ofislerde kullanılmaya başlandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın dört bir yanında bankacılar ofise dönmeye başladı. Ancak bankacılar ofislerine geri döndüklerinde geçmişe göre oldukça farklı bir tabloyla karşılaşacak.

Bloomberg’in haberine göre ofisleri hem Kovid'e karşı güvenli hem de çalışmak için cazip yerler haline getirmek amacıyla partonlar, çalışanları evde hizmet verirken ofis düzenlemeleri ve çalışma ortamı denemeleri gerçekleştiriyor. Bazı firmalar çalışma alanlarında esneklik sağlayabilmek için ofislere hareket edebilir duvarlar yerleştiriyor. Bankaların büyük çoğunluğundaysa temassız asansörler gibi birçok teknolojik yenilik kullanıma sunuldu. Ofislerde hava kalitesini arttıracak havalandırma sistemlerine yoğunlaşıldı.

İngiltere merkezli emlak şirketi Knight Frank’in ortaklarından Neil McLocklin, kısıtlama sürecinde her kurumun "yeni bir ortam oluşturmak ve ofisleri yeniden yaratmak için harika bir fırsat sağladığını, bu nedenle her şirketin kendine göre bir parça farklı olabileceğini" söyledi.

Tasarım ve mühendislik danışmanlığı şirketi Arcadis NV'nin çalışanları, önümüzdeki ay Londra'daki yeni ofislere taşındıklarında bir uygulama aracılığıyla 20 farklı çalışma alanı türünden birini tercih edebilecekler. Şirketin salgın sırasında geliştirdiği Building Intelligence uygulaması, toplantı alanları, odaklı çalışma ve iş birliği seçeneklerinin yanı sıra kış bahçesi gibi sosyal ve ferah alanlarda da çalışma seçenekleri sunuyor.

Uygulama, virüsün yayılmasını önlemek için tasarlanan kapasite sınırlarının asla aşılmamasını sağlayarak farklı alanlar kullanan kişi sayısının izlenmesine yardımcı oluyor. Sınır başlangıçta şirketin 1.200 olan Londra ofislerindeki çalışan sayısının yaklaşık üçte biri olarak belirlenecek. Ofis yerine evden çalışanların sayısının artmasıyla ofis alanlarına olan ihtiyaçlar da azalıyor. Bu nedenle şirket ofis alanlarını eskisine göre yaklaşık %30 oranında daha küçük olacak biçimde tasarladı.

Arcadis'in İngiltere İcra Kurulu Başkanı Mark Cowlard, uygulamayla ilgili açıklamasında, "İnsanların toplanma alanlarını hangi zamanlarda kullandıklarını anlamamıza yardımcı oluyor, böylece daha sonra temizliği yapılabiliyor" dedi.

Temiz hava

300 yıllık sigorta piyasasının ikonik ofislerinden birisi olan Lloyd’s Building dışarıdan kaplanan havalandırma kanalları aracılığıyla ofise yerden temiz hava enjekte ediyor ve temiz havanın ofis boyunca dolaşması sağlanıyor. Korona virüsün yayılmasının engellenmesinde temiz hava dolaşımı oldukça kritik bir önem teşkil ediyor.

Finans danışmanlarının sağladığı 3 fayda

 

Finans devlerinin kripto piyasasıyla başı dertte

 

Deutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)