BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid sonrası Almanya binlerce Türk işçiye kapı açıyor----

Kovid sonrası Almanya binlerce Türk işçiye kapı açıyor

Kovid sonrası Almanya binlerce Türk işçiye kapı açıyor
26 Haziran 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Birçok Avrupa ülkesinde Kovid-19 yasaklarının kalkmasıyla havalimanlarında bir yoğunluk meydana geldi. Alman medyası, Almanya’daki havalimanlarındaki çalışan eksikliğini geçici yabancı işçilerle doldurulmanın planlandığını aktardı.

Son dönemde ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte çok sayıda kalifiye iş gücü Türkiye’den ayrılarak Batı ülkelerine gitmek için çabalarken Almanya’da Türk çalışanlar için dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild am Sonntag, Almanya’nın içişleri bakanlığı, ulaştırma bakanlığı ve çalışma bakanlıklarına dayandırdığı haberde, ülkede binlerce yabancı işçi alınacağını duyurdu. Gazete, Almanya’daki havalimanlarındaki çalışan eksikliğini geçici yabancı işçilerle doldurulmanın planlandığını aktardı.

Sözcü'nün aktardığına göre, başta Almanya olmak üzere son haftalarda birçok Avrupa ülkesinde Kovid-19 yasaklarının kalkmasıyla havalimanlarında bir yoğunluk meydana geldi.

Bild am Sonntag, Almanya bakanlıkların ortak bir kampanya yaparak 2.000 ile 3.000 yabancı çalışanı işe almayı planladığını yazdı. Bu plan kapsamında binlerce Türk vatandaşının Temmuz ayından itibaren birkaç ay süreyle Almanya’da çalışabileceği belirtili.

Gazeteye konuşan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, “Çalışanlara iyi bir maaş ve kısa bir için düzgün bir kalacak yer sağlamalıyız. İnsanları sömürmemeli ve sosyal bir fark yaratmamalıyız” dedi.

İŞÇİ ALIM MAAŞLARI NE KADAR?

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Almanya işçi maaşları havalimanında çalışanlar için 6 bin euro olarak belirlendi. Başvuru şartları ve maaş detayları, yapılacak resmi açıklamaların ardından netleşecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) tarafından yapılacak işçi alımının şartları şu şekilde:

A2 seviyesinde Almanca- konuşma
Hava yolu birliği ATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifika
Tehlikeli madde eğitimleri
Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimleri karşılaması

Danimarka yabancı işçi alımını kolaylaştırıyor

Suudi Arabistan'da yabancı işçi sayısı azaldı

AB, yabancı işçiler için çalışma izni şartlarını kolaylaştırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)