BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKovid krizinin ortasında %15 büyüyen sigorta şirketi----

Kovid krizinin ortasında %15 büyüyen sigorta şirketi

Kovid krizinin ortasında %15 büyüyen sigorta şirketi
23 Aralık 2020 - 18:26 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli sigorta şirketi John Morgan Partnership’in genel müdürü korona virüs sürecinde sigorta şirketini nasıl %15 oranında büyüttüğünü anlatıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her değişimin ve belirsizliğin bir fırsat olduğuna dair eski bir deyiş vardır. İngiltere merkezli bağımsız sigorta şirketi John Morgan Partnership’in (JPM) Genel Müdürü John Phillips’in kariyeri bu deyişi doğrular nitelikte.

Phillips sigorta sektörüne 1985 yılında adım attı ve kısa bir süre sonra 1987 ekonomik krizi yaşandı. Phillips 22 yıl boyunca bölgesindeki büyük bir sigorta şirketinde çalıştı. 2008 yılı ise küresel finans krizine rağmen tecrübeli sigortacı için kendi sigorta şirketini kurma konusunda doğru zamandı.

Insurance Business’ın haberine göre Phillips sigorta şirketinin sabit maliyeti olduğunu ve herkesin sektörün sunduğu ürünlere ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Ciddi finansal kriz dönemleri boyunca, herkes bu sürecin asıl taşıdığı anlama odaklanıyor. Tasarruf yapmak ya da akıllı alım yapabilmek için doğru zaman olup olmadığı tartışılıyor. Bu tip durumlarda sigorta şirketleri her zaman değişik bir ürün sunabilir. Dünya çapında işletmeler Kovid-19 pandemisi nedeniyle ciddi bir krizle karşı karşıya kalırken Phillips daha önceki krizlerden öğrendiği birkaç ders niteliğindeki biliye sahip olduğunu belirtiyor.

Tecrübeli sigorta uzmanı, “Şu an bile her yerde bir fırsat vardır. Aslına bakılırsa Kovid’ten bu yana %15 büyüdük. Halen hizmetlerimizi sağlıyoruz insanlara geri dönüş sağlıyoruz, bu sorularla karşılaşıyoruz. Bunun yanında ciroda bir düşüş olmasını beklerken oldukça da şaşırdım. Mart ayında dip yaşadık ve ben bunun devam edeceğini düşünüyordum ama bir noktadan sonra aydan aya sürekli büyüdük “ifadelerine yer verdi.

Tecrübeli sigorta uzmanı, son zamanlarda devam eden büyüme stratejisini desteklemek için ekibine birkaç yeni eleman katmış olan JPM konusunda gelişimin her zaman bir sonraki fırsatı tespit etmekle ilgili olduğu açıklamasında bulunuyor. Sigorta sektörü son derece rekabetçi bir alan. Ancak eğer sigorta çalışanları müşterileriyle ilgilenerek, bilgi ve zeka göstererek uzun soluklu ilişkiler kurmaya kendilerini adayabilirlerse sonrasında bu ilişkiler gelişmek için gerekli koşulları yaratacaktır.

Phlips, “Bu düşünce JPM’in temellerinde yer alıyor. Ben daha bir çocukken ailem üç kez hırsızlar tarafından soyulacak kadar talihsizdi. Bu sayede olayları diğer taraftan görebilmek ve insanların bu gibi durumlarda yaşadıkları travmayı bilmek yaptığınız şeyin değerini anlamanızı sağlıyor” dedi.

Tecrübeli sigorta uzmanı, “Hiçbir zaman mükemmel olamayan böyle bir tecrübenin altından doğru bir biçimde kalkarsanız sonrasındaki süreçte müşterinizin elinden tutarak sigortalarını karşılamaya devam edersiniz. Onlara bakarsınız ve neye ihtiyaçları olduklarını anlamak bu en kötü senaryoda olabilecek en iyi çıktıdır” ifadelerine yer verdi.

Hollandalı Sigorta Cini BUBA Ventures'e satıldı

 

Sigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor

 

Anadolu Sigorta, hizmet ihracatında bu yıl da birinci

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)