BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid ilacının etkililiği bu kez yüzde 30 olarak açıklandı----

Kovid ilacının etkililiği bu kez yüzde 30 olarak açıklandı

Kovid ilacının etkililiği bu kez yüzde 30 olarak açıklandı
26 Kasım 2021 - 17:42 www.finansgundem.com

ABD’li ilaç şirketi Merck'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği hapın 'yüzde 50 etkili olduğunu' açıklamasının ardından Britanya'dan kullanım onayı ve pek çok ülkeden sipariş alması sonrası, düzeltme geldi.


Ekimdeki açıklamasında, 'belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren 5 gün içinde hapı kullananlarda hastaneye yatma ve ölüm oranının yarı yarıya azaldığını' duyuran Merck, bu kez verilerini güncelleyerek, hapın etkinliğini yüzde 50'den yüzde 30'a düşürdü.

Deney aşamasındaki 'molnupiravir' adı verilen hapla ilgili yeni açıklamada, 1.400'den fazla hastadan elde edilen verilere göre hapın hastaneye yatışlarda ve ölümlerde yüzde 30'luk azalma sağladığı kaydedildi. Ekim ayındaki yüzde 50 etkinlik açıklaması, 775 hastadan elde edilen verilere dayandırılmıştı.

Düzeltmenin ardından Merck'in hisseleri, geniş çaplı düşüş yaşanan piyasaların açılması öncesi işlemlerde yüzde 3 değer kaybederek 79.80 dolara indi.

Ara verilerin ardından 11 Ekim'de ABD'de molnupiravir için kullanım yetkisi başvurusunda bulunan Merck, bugünkü açıklamasında molnupiravir hakkındaki verilerin salı günü uzman danışmanlarının toplanması öncesi ABD'nin Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) sunulduğunu belirtti.

Geçen ayki ara veri analizi, 5 gün boyunca günde 2 kez molnupiravir verilenlerin yüzde 7.3'ünün hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden 29 gün sonra hiçbirinin ölmediğini göstermişti. Plasebo verilen hastaların ise yüzde 14.1'i hastaneye kaldırılmıştı.

Güncellenen veri analizine göre molnupiravir verilenlerin yüzde 6.8'i hastaneye kaldırıldı ve bir kişi öldü, plasebo grubunda ise hastaneye yatış oranı yüzde 9.7 oldu.(Sputnik)

Merck'ten Kovid-19 ilacı için tarihi adım

 

Merck'ten Kovid-19 ilacı için acil kullanım izni başvurusu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)