BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid fırsatçısı patronlara da af geliyor----

Kovid fırsatçısı patronlara da af geliyor

Kovid fırsatçısı patronlara da af geliyor
15 Ekim 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde izine çıkarmış gibi gösterdiği işçilerin maaşını devlete yükleyen işverenler için de af önerisi geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba teklife AK Partili milletvekillerinin verdiği önergeyle, salgın fırsatçısı patronlar da af torbasına girmiş oldu. Kabul edilen önergeye göre, Covid-19 döneminde “İşlerim azaldı, maaşları ödeyemiyorum” diyerek işçilerini sözde ücretsiz izne çıkaran, bu yolla maaşını işsizlik fonuna ödettiren, ancak fiilen çalıştırmaya devam eden patronlara kesilen idari para cezalarının tamamı affedilecek.

Düzenlemenin değiştirilmeden TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde, kendisine yardım eli uzatan devleti kandırdığı kesin olarak tespit edilen çok sayıda patron bir anlamda ödüllendirilmiş olacak. Nakdi ücret düzenlemesine, fırsatçı işverenlerin iyi niyeti kötüye kullanmalarını önlemek için ağır ceza maddeleri konmuş, bu işverenlere gizli çalıştırdığı her bir işçi için her ay brüt asgari ücret kadar ceza ödenmesi hükme bağlanmıştı. Ayrıca işsizlik fonundan ödenen nakdi ücret desteğinin tamamı, kanuni faizi ile birlikte tahsil edilecekti.

Hem cezayı hem de faizi ödemekten kurtulacaklar

Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberine göre af torbasına giren fırsatçı patronlar hem cezaları hem de faizleri ödemekten kurtulacak. Buna göre, örneğin 100 işçisini izne çıkarmış gibi gösterip 10 ay boyunca maaşını devlete ödettiren bir patronun yaklaşık 6.5 milyon liralık cezası afla birlikte silinecek. Ayrıca fonun işçilere ödediği destekler geriye dönük olarak hesaplanacak, faiz yükü de tamamen sıfırlanacak. Bu sayede kötü niyetli patronlara milyonlarca liralık dolaylı destek sağlanmış olacak.

Kara listeye de af geliyor

 

Üniversitelilere yeni af geliyor

 

SGK borçlularına af geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)