BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid aşısında bir ilk: Hastaya tazminat ödenecek----

Kovid aşısında bir ilk: Hastaya tazminat ödenecek

Kovid aşısında bir ilk: Hastaya tazminat ödenecek
29 Mayıs 2021 - 19:49 www.finansgundem.com

AstraZenaca Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir hastaya tazminat ödenecek

Danimarka'nın başkenti Kopenhag yakınlarında AstraZenaca aşısının neden olduğu yan etkilerinden dolayı ilk kez bir hastaya tazminat ödenmesine karar verildi.

Ülkede hastaların adli işlemleri ile ilgilenen Patienterstatningen adlı kurum, ocak ayında AstraZenaca aşısı olduktan sonra kan pıhtılaşması sorunu yaşayan 30 yaşındaki kadına tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Söz konusu kurumun başkanı Karen-Inger Bast, "Kadının hasta kayıtlarını okuduktan sonra tromboz (kan pıhtılaşması) olayının aşıdan kaynaklandığına dair şüphe kalmadı" dedi.

Aşı olduktan birkaç gün sonra şiddetli baş ağrıları yaşayan Kovid-19 hastasına, daha sonra beyninde ve karaciğerinde kan pıhtıları teşhisi kondu.

Karara göre şimdilik genç kadın yan etkilerden kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle çalışamadığı günler için tazminat alabilecek. Fakat yan etkilerle ilgili daha uzun vadeli sorunlar yaşaması durumunda ilave tazminat alma hakkına sahip olacak.

Çalıştığı işten dolayı aşı olmak zorunda olduğu için iş yerinde de tazminat alabilecek.

Hasta tazminat kurulu şu anda koronavirüs aşılarının yan etkileriyle ilgili 158 hak talebini işleme alıyor. Bunlardan 115'i AstraZeneca aşısıyla ilgili iken 38'i Pfizer ve 5'i Moderna aşılarından geliyor.

Danimarka, AstraZeneca aşısını tamamen durduran ilk Avrupa ülkesi oldu

Danimarka Sağlık Bakanlığı, nadir görülen ancak ciddi yan etkilere yol açtığı gerekçesiyle 14 Nisan tarihinde AstraZeneca aşılarının kullanımını "tamamen" durdurduğunu açıklamıştı.

Ülkede AstraZeneca aşısı yaptıran 150 bin kişiden sadece ikisinde "kan pıhtılaşması" görülmüş ve 11 Mart'ta söz konusu aşıların kullanımı geçici olarak askıya alınmıştı.

AstraZeneca: Nedensellik kanıtı yok

AstraZeneca geliştirmiş olduğu Kovid-19 aşısında böyle bir yan etki olduğuna dair herhangi bir nedensellik bulunmadığını ileri sürüyor.

AstraZeneca’nın iki dozluk aşısı, bir çok ülkede etki oranı açısından ve yan etkileri bakımından ciddi sorulara muhatap oldu. Ancak uzmanlar da bu aşının virüse karşı kötü sonuçları önlemede etkili olduğu noktasında hemfikir.

Korona virüs tablosu açıklandı: Umutlandıran haber!

Alzheimer'a çare olacak ilaç

Çin aşısında kritik sonuçlar: Can kaybında yüzde 97 etkili

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)