BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid aşısında 3. dozda yüksek antikor----

Kovid aşısında 3. dozda yüksek antikor

Kovid aşısında 3. dozda yüksek antikor
19 Mayıs 2021 - 08:41 www.finansgundem.com

Dünyada korona virüs aşısı 2 doz olarak uygulanırken, bilim insanları üçüncü doz aşı için araştırmalara yoğun bir hızla devam ediyor. Korona virüs aşısının üçüncü dozunun destekleyici olarak kullanılmasının işe yarayacağı iddia edildi.

Financial Times’ın verilerine göre her 100 vatandaşından 31’ini aşılayan Türkiye’de aşılama süreci devam ederken, bilim dünyası üçüncü doz aşılar için kolları sıvamaya başladı.

Korona virüs salgınına karşı AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği korona virüs aşısının üçüncü doz “destekleyici” aşı olarak kullanılmasının Kovid-19’a karşı antikor sağladığı ortaya çıktı.

Yapılan bir bilimsel araştırmayı sayfalarına taşıyan Financial Times gazetesinin haberinde, ilaç şirketleri ve uzmanların gelecek yıllarda mutasyona uğrayan Kovid-19’a karşı yeni aşılar ya da destekleyici dozda aşılar yapılabileceğini öngörmesinin ardından bu araştırmanın tamamlandığına dikkat çekti.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşının üçüncü doz olarak antikor seviyesini geliştirdiği belirtilirken araştırmanın verilerinin ne zaman kamuoyu ile paylaşılacağı duyurulmadı.

Araştırmayı yakından takip eden ve ismini açıklamayan bir kaynak da destekleyici aşı olarak alının antikor tepkisinin inanılmayacak kadar güçlü olduğunu söyleyerek, “Neredeyse bütün mutasyona uğramış Kovid-19’a karşı etkili. Bu tür virüsleri pek çok kez kullanmaya karşı olanların bütün argümanlarını çürütüyor bu sonuçlar” dedi.

Financial Times’a konuşan bir diğer yetkili ise şu yorumu yaptı:

Üçüncü dozu geciktirmek çok yüksek antikor seviyesine ulaşılmasını sağlıyor.

Japonya'da eczacılara aşı yapma izni verilebilir

Dünyanın korona virüs tablosunda son rakamlar

Kovid-19'da son 24 saat: Tablo paylaşıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)