BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19'un kökenini DSÖ araştıracak ----

Kovid-19'un kökenini DSÖ araştıracak

Kovid-19'un kökenini DSÖ araştıracak
17 Kasım 2020 - 13:37 www.finansgundem.com

DSÖ, korona virüs salgının kökenini araştırmak için Çin'in Vuhan kentinden başlayarak, dünya genelini kapsayan bir çalışma yürüteceğini açıkladı.

Dünya genelinde artan korona virüs vakalarının yarattığı tedirginlik devam ediyor. Aşı çalışmalarında peş peşe gelen müjdeli haberlere rağmen dünya genelinde virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 327 bin 77'e ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'deki araştırmacıların da olduğu bir ekiple ilk sanal toplantısında ön bulguları gözden geçirip protokolünü belirledi.

Buna göre uluslararası araştırmacılar, Vuhan'a Çinli araştırmacıların elde edeceği sonuçları inceledikten sonra gidecek. Virüsün yarasalardan bulaştığı düşünülse de insanlara nasıl sıçradığı meçhul. Misyon bu sebeple tilkiler, rakunlar ve sika geyiği de dâhil pazarlardaki yabani ve çiftlik hayvanlarını araştıracak, kedi ve vizon gibi virüse hassas hayvanları önceliyecek. Misyonun 5 Kasım raporuna göre, ilk araştırmalar donmuş hayvan karkaslarını örnekledi, ancak hiçbirinde SARS-CoV-2 bulamadı. Kanalizasyondan alınan çoğu numunede ise virüs çıktı. Ekip, virüsün gerçekte ilk olarak ne zaman bulaştığını ise hastane kayıtlarından bulmaya çalışacak.

Korona virüs Bilim Kurulu toplandı

 

Rusya’da korona virüs durdurulamıyor

 

Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 54 milyonu geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)