BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19'dan koruyan burun spreyi üretildi----

Kovid-19'dan koruyan burun spreyi üretildi

Kovid-19'dan koruyan burun spreyi üretildi
23 Kasım 2020 - 13:41 www.finansgundem.com

İngiltere'de korona virüse karşı 48 saate kadar koruma sağlayan burun spreyi üretildi.

İngiltere, Birmingham Üniversitesi’nde Kovid-19 enfeksiyonuna karşı 48 saate kadar koruma sağlayan burun spreyi geliştirildi.

Gellan ve yosundan elde edilen lifli kıvam artırıcı madde olarak da bilinen karajenan kullanılarak geliştirilen sprey, yakın zamanda İngiltere'de satışa sunulacak.

Daha önce sağlıkj örgütleri tarafından onaylanan maddelerden üretildiği için kısa sürede onaylanan spreyi geliştiren Dr. Richard Moakes, “Bu sprey, halihazırda gıda ürünlerinde kullanılmakta olan hazır ürünlerden yapılmıştır. Bu maddeleri bilinçli olarak kullandık. Haftalar içinde seri üretime geçerek insanların kullanımına sunabiliriz“ ifadelerini kullandı.

Gellan bileşeni, spreyin ince tabaka olarak burun yüzeyini kaplamasına yardımcı oluyor ve bu sayede korona virüs yakalanıyor. Çevresini kaplayıp ve virüsü yok ediyor.

'Bu sprey, maskenin ve el yıkamanın yerini almayacak'

Birmingham Üniversitesi araştırmacıları, spreyin özellikle sağlık çalışanları, uçuş görevlileri veya okullar gibi yüksek riskli durumlarda faydalı olabileceğini söylüyor.

Dr Moakes, "Bu tür ürünler, korona virüsün yayılmasını önlemek için kullanılacak. Maske takma ve el yıkama gibi hayati önem taşıyan şeylerin yerini almayacak. Bu spreyin yapacağı şey, korona virüsün iletimini önlemek ve yayılımını yavaşlatmak için ikinci bir koruma katmanı eklemek " diye ekledi.

Korona virüs ile kan grupları arasında nasıl bir ilişki var?

 

Salgınla mücadelede en zorlu düşman "sitokin fırtınası"

 

Novavax: Maymunlar arasında virüsün yayılması engellendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)