BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19’a 220 milyon TL’lik proje desteği----

Kovid-19’a 220 milyon TL’lik proje desteği

Kovid-19’a 220 milyon TL’lik proje desteği
31 Mart 2020 - 12:56 www.finansgundem.com

Kalkınma Ajanslarının oluşturduğu Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programıyla, salgın riskinin yayılımını en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeler desteklenecek

Kalkınma Ajanslarının Kovid-19 ile mücadelede uygulayacağı tedbirler belli oldu. Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programıyla, salgın riskinin yayılımını en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeler desteklenecek. Programın toplam bütçe büyüklüğü ise 220 milyon TL olacak. Ajans desteklerine başvuru 2 ay ötelenirken, uygulaması devam eden projelere ilişkin sözleşmelerde de süre 2 ay uzatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Ajansları aracılığıyla Kovid-19 ile mücadele uygulanacak üç aşamalı plan devreye alınıyor. Planın birinci aşamasını Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı oluşturdu. Bu programla salgın riskinin Türkiye’de yayılımını en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeler desteklenecek. Programın üç temel önceliğini ise virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması, halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları, salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılması oluşturuyor. 

Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programının bütçe büyüklüğü ve programdan kimlerin yararlanacağı da belli oldu. Programa göre, yenilikçi uygulama geliştirenler desteklenirken, programdan kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleri ile firmalar yararlanabilecek. Türkiye genelindeki 26 ajansın hepsi bu süreçte olacak. Haftanın her günü elektronik olarak başvuru yapılabilecek. Programın toplam bütçe büyüklüğü de yaklaşık 220 milyon TL olarak belirlendi. Bir ay süreyle askıda kalacak programa başvurular üç gün içinde sonuçlandırılacak.

SÖZLEŞME SÜRESİNE 2 AY UZATMA

Kovid-19 ile mücadele uygulanacak tedbirlerden ikincisi ise süre ertelemeleri oldu. Bu tedbirle ajans desteklerine başvuru süresi 2 ay ötelendi. Uygulaması devam eden projelere ilişkin sözleşme süreleri de 2 ay süreyle uzatıldı.
Planın üçüncü aşaması ise salgın sonrası iyileştirme çalışması olacak Bu kapsamda, tüm kalkınma ajansları, Kovid-19 salgınının bölgelerdeki sosyo-ekonomik etkilerinin iyileştirilmesine dönük çalışmalara zaman kaybetmeden başlayacak. Salgından en çok etkilenen sektörler ve toplum kesimleri için yapılabilecekler bölgesel düzeyde tespit edilip, raporlanacak. Bu raporlar ulusal düzeyde yapılacak çalışmalara da girdi teşkil edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)