BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Kovid-19 virüsünü yok eden kumaş Bursa’dan çıktı----

Kovid-19 virüsünü yok eden kumaş Bursa’dan çıktı

   Kovid-19 virüsünü yok eden kumaş Bursa’dan çıktı
21 Eylül 2020 - 14:45 www.finansgundem.com

Bursa’da faaliyet gösteren bir Türk teksil firması, korona virüsü yüzde 99.99 oranında yok ettiği belirtilen antiviral kumaşı yaptıklarını duyurdu…

Kovid-19 virüsünü %99.99 oranında yok ettiği söylenen ve özellikle sağlık sektörü çalışanlarına fayda sağlaması beklenen kumaş Bursa’da üretildi. 15 yıldır teknik ve fonksiyonel tekstil üzerine faaliyet gösteren Bursa merkezli Ebruzen Tekstil'de üretilen kumaşın Kovid-19 virüsüyle yapılan laboratuvar testleri başarıyla sonuçlandı.

Tekstil Mühendisi CEO Sadık Kutlucan, “Dünyada tekstil üzerindeki antiviral aktiviteyi ölçmekte kullanılan EN 18184 standartlarına göre ürettiğimiz antiviral kumaşımız Kovid-19 virüsüyle teste tabii tutuldu. Ürettiğimiz ve Neutron adını verdiğimiz kumaşın yüzeyine bırakılan Kovid-19 virüslerinin EN 18184 standardı uyarınca ilk 2 saatte %99,99 oranında yok olduğu belirlendi. Bu test birkaç milyon Kovid-19 virüsü ile yapıldı. Neutron Kovid-19 süreciyle mücadelede önemli bir kilometre taşı olacak. Kumaş hem Türkiye, hem de yurtdışında dikkat çekmeye başladı bile " diye konuştu.

Sağlık sektörü bu kumaşla derin bir nefes alacak

Kutlucan sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık çalışanlarımızın bu zorlu pandemi döneminde üst üste birkaç kat maske taktıklarını görüyoruz, haklı olarak tek bir kat maske takmak istemiyorlar. Aynı zamanda maske üretimi için gereken standartlardan da başarıyla geçen Neutron kumaşlardan üretilecek maskeleri de bu taktıkları katmanlardan biri haline getirerek Kovid-19 virüsünün kumaş tarafından yok edilmesi sağlanabilir. Bu bizim Ebruzen olarak en önemli bulduğumuz, kıymet verdiğimiz konulardan bir tanesi.”

Neutron antiviral kumaşın en önemli kullanım alanlarının başında sağlık sektörü geliyor. Bu noktada doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının giydiği maskeler başta olmak üzere önlükler ve diğer yıkanabilir kıyafetler ile hastanelerde kullanılan çarşaf ve benzeri tekstil ürünlerinde, yıkanabilir ameliyathane kıyafetleri gibi birçok alanda Neutron bir kurtarıcı olmayı hedefliyor.

Yıkanabilir özellik

Antiviral kumaş, yıkanabilir maskelerden iş kıyafetlerine, nevresim takımlarından perdeye, koltuk döşemesinden gömleğe, tişörtten cekete her türlü konfeksiyon ve ev tekstilinde kullanım alanına sahip. Bu da Kovid 19’la mücadelede çok büyük bir adım anlamına geliyor.

Fiyatı ne olacak?

Firmanın Pazarlama Müdürü Elif Tunçel ise, Kovid-19'a karşı bir nevi savunma silahı olarak kullanılacak kumaşın, normal kumaş türlerine göre fiyat farkının çok yüksek olmayacağını ifade etti. Arada küçük bir fiyat farkının olacağına işaret eden Elif Tunçel, " Salgınla yürütülen mücadeleye biz de araştırmalarımız ve bilimsel yaklaşımımızla destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

Ortaokullar ve liseler okula ne zaman dönecek?

CEO’lar pandemide büyük hamleler yapıyor

Bilim Kurulu Üyesi korona virüse yakalandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)