BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19 vakalarında düşüş bekleniyor----

Kovid-19 vakalarında düşüş bekleniyor

Kovid-19 vakalarında düşüş bekleniyor
13 Ağustos 2022 - 12:30 www.finansgundem.com

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan Kovid vaka sayıları için "Aşağı doğru yön alabilir" açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 25 Temmuz-1 Ağustos arasındaki haftalık vaka sayılarındaki artışa değinerek, günlük yaklaşık 58 bin yeni vaka görüldüğünü, 48 vatandaşın ise öldüğünü söyledi.

Bu rakamların bir önceki hafta günlük 52 bin civarında olduğunu belirten İlhan, "Şu an bir artışın devam ettiğini söylemek mümkün ama artış hızının bir parça azaldığını gözlemliyoruz. Bu dünyada da böyle. Dünya genelinde son bir hafta içinde pik yapan değerlerin aşağıya doğru yöneldiğini görüyoruz" dedi.

Biraz daha böyle devam edecek, sabitlenecek ve ardından düşecek

Prof. Dr. İlhan, vakalardaki azalma beklentilerine ilişkin şunları kaydetti:

Vaka sayılarındaki azalma belli bir pik seviyesini görüldükten sonra gerçekleşiyor. Bu nedenle eylül başına kadar olan dönemde vakalar bir miktar daha yukarı gidebileceği gibi sabitleşip aşağı yönlü seyre de geçebilir. Dünyada, özellikle yakınımızda olan Avrupa bölgesindeki düşüş eğilimini ve Türkiye'ye yansımalarının genellikle iki hafta sonra olduğunu dikkate aldığımızda, vaka sayılarının bir parça daha böyle gidip sonra sabitleşip ardından da aşağı doğru yön alabileceğini düşünebiliriz.

Vaka sayılarındaki düşüş nelere bağlı?

Vaka sayılarındaki düşüşün birkaç faktöre bağlı olduğunu söyleyen İlhan, yeni varyantlardaki bulaştırıcılık düzeyi, insanların bireysel önlemlere uyması, aşı ve hastalığı geçirmeyle insanların koronaya karşı bağışıklık kazanmasının vaka sayılarını doğrudan etkilediğini ifade etti.

Bu etkenlerde olumlu bir süreç olmadığı sürece vaka sayılarının benzer gidebilme ihtimalinin de bulunduğunu aktaran İlhan, "Fakat genel olarak bakıldığında, bulaştırıcılığın artık belli bir doygunluğa ulaştığını düşündüğümüzde önümüzdeki 15 gün-1 ay içinde rakamlar aşağı doğru da gidebilir" dedi.

Aşı uyarısı

Prof. Dr. İlhan, şu an için bireysel önlemler, maskeye uyum konusunda toplumun tam olarak gereken hassasiyeti göstermediğini vurgulayarak, bunun aşılamanın önemini daha da artırdığını kaydetti.

Herkese bir an önce hatırlatma dozu ve eksik doz aşılarını yaptırmalarını tavsiye eden İlhan, "Ayrıca eylül, ekim aylarında grip mevsiminin de başlayacağını dikkate almamız gerekiyor. Vatandaşlarımız şu an hatırlatma dozlarını olur, eylül-ekim gibi de grip aşılarını olursa sürecin en az hasarla atlatılabileceğini söylemek mümkün olur" ifadelerini kullandı.

Kalabalık alanda 'maske takın' önerisi

Yaz döneminin bitmesi, insanların tatil beldelerinden büyükşehirlere dönmesi ve okulların açılmasıyla birlikte riskin artması ihtimalinin de bulunduğunu belirten İlhan, "Şu an yapılabilecek en doğru şey, kalabalık, kapalı alanlarda maske takmak ve aşılarımızı tamamlamak" diye konuştu.

Moderna CEO'su duyurdu: Kovid aşısı iPhone gibi güncellenecek!

Gençlerin istihdamı kovide takıldı

Haftalık Kovid tablosu açıklandı: 406 bin 322 kişi pozitif

DSÖ'den iyi haber! Kovid-19 vaka sayılarında azalma var

Korona araştırma sonuçları: Beyindeki etkileri geçici!

Vakalar artıyor! İran'da bir günde koronadan 90 kişi öldü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)