BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19 tedavisi için kanser ilacı umudu----

Kovid-19 tedavisi için kanser ilacı umudu

Kovid-19 tedavisi için kanser ilacı umudu
04 Ocak 2021 - 15:50 www.finansgundem.com

Çin’de yapılan yeni bir araştırmada kanseri tedavi etmek için on yıldan uzun süredir kullanılan pralatreksat adlı ilacın kovid-19 hastalarını iyileştirebileceği ortaya konuldu.

Çin’de yapılan yeni bir araştırmaya göre kanseri tedavi etmek için on yıldan uzun süredir kullanılan bir ilaç Kovid-19 hastalarını iyileştirebilir.

Pralatreksat adı verilen ilaç, lenf bezlerinden kaynaklanan tümörleri (lenfoma) tedavi etmek için kemoterapide kullanılmak için geliştirildi. Ancak, Çinli bilim insanları, pralatreksatın, şu anda Kovid-19 hastalarını tedavi etmek için kullanılan remdesivirden daha iyi performans gösterdiğini keşfetti.

İlaç toksisitesine rağmen ölümcül kanseri olan hastalar için 2009 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylandı. Pralatreksatın yan etkileri arasında ise yorgunluk, mide bulantısı ve mukozit bulunuyor. Araştırmacılara göre, pralatreksatın yan etkilerini ortadan kaldıracak şekilde yeniden kullanılması büyük potansiyel gösteriyor.

DAHA GÜÇLÜ BİR ETKİ GÖSTERDİ

Çin'in Shenzhen Enstitüleri'nden Doktor Haiping Zhang liderliğindeki çalışma yazarları, “Kovid-19'u tedavi edebilecek etkili ilaçların belirlenmesi, özellikle de klinik deneylerde hemen test edilebilen onaylanmış ilaçların tespit edilmesi önemli ve acildir. Çalışmamız, pralatreksatın aynı deneysel koşullar içinde remdesivirden daha güçlü bir şekilde, yeni tip korona virüsün replikasyonunu güçlü bir şekilde inhibe edebildiğini keşfetti” ifadelerini kullandı. (ntv.com.tr)

8 soruda Kovid-19 ve yeni mutasyon

Korona virüs aşıları en ücra merkezin buzdolabında bile ATS ile izlenecek

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)