BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKovid-19 kaynaklı ölümlerin oranı iki kat daha fazla...----

Kovid-19 kaynaklı ölümlerin oranı iki kat daha fazla...

Kovid-19 kaynaklı ölümlerin oranı iki kat daha fazla...
07 Mayıs 2021 - 13:56 www.finansgundem.com

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, dünya genelinde resmi can kaybı sayının 3,26 milyon olduğu ve yapılan analizin sonunda yaşamını yitirenlerin sayısının açıklananın iki katından fazla olduğu öne sürüldü.

ABD’de Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (IHME) yaptığı yeni bir analize göre, Kovid-19 salgınının dünyada yaklaşık 6,9 milyon ölüme neden olduğu ve bu sayının resmi olarak kaydedilen sayının iki katından fazla olduğu açıklandı. Raporda, çoğu ülkenin yalnızca hastanelerde meydana gelen veya enfeksiyonu doğrulanmış hastaları korona sebebiyle hayatını kaybetmiş kişiler olarak kaydettiği belirtildi.

NTV'deki habere göre; Dünyadaki sağlık sorunlarının karşılaştırılabilir ölçümünü sağlayan ve geçmişte Beyaz Saray’ın halk sağlığı yetkilileri tarafından yakından izlenen bağımsız bir sağlık araştırma kuruluşu olan IHME, bildirilen Kovid-19 kaynaklı ölüm oranının bir ülkedeki test seviyeleriyle güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu söyledi.

"ÇOK FAZLA TEST YAPMAZSANIZ ÖLÜMLERİ KAÇIRIRSINIZ"

Sağlık Ölçütleri ve Değerlendirme Enstitüsü müdürü Christopher Murray, gazetecilerle yaptığı görüşmede, "Çok fazla test yapmazsanız, büyük olasılıkla Kovid ölümlerini kaçırırsınız” ifadelerini kullandı.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü, pandemi öncesi eğilimleri inceleyerek ölüm nedenlerini göz önüne alıp araştırmayı gerçekleştirdiğini açıklarken, sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kovid-19'a bağlı ölümlerin 905 binden fazla olduğunu analiz ettiğini bildirdi.

SADECE ABD'DE 300 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI TAHMİN EDİLİYOR

Geçtiğimiz gün ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) rakamlarına göre ise ülkede 576 bin kişi corona sebebiyle hayatını kaybetti.

Enstitüsü müdürü Christopher Murray, "Birçok ülke pandeminin can kaybı sayısını ölçmek için olağanüstü çaba sarf etti” derken, “Yaptığımız analizimiz, yeni ve hızla yayılan bulaşıcı bir hastalığı doğru bir şekilde izlemenin ne kadar zor olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Endonezya’da test skandalı! Yıkayıp tekrar kullanmışlar

 

Kellerin Kovid-19’a yakalanma ihtimali 2.5 kat daha fazla

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)