BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19 kaynaklı ölümlerde yüzde 90 düşüş----

Kovid-19 kaynaklı ölümlerde yüzde 90 düşüş

Kovid-19 kaynaklı ölümlerde yüzde 90 düşüş
10 Kasım 2022 - 00:02 www.finansgundem.com

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Kovid-19 salgınına bağlı can kayıplarında şubat ayına oranla yaklaşık yüzde 90 düşüş yaşandığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Can kayıplarında yüzde 90 düşüş

Şubat ayında dünya genelinde Kovid-19 sebebiyle, 75 bin kişinin öldüğü rapor edildiğini ifade eden Ghebreyesus, bu rakamın geçen hafta yaklaşık yüzde 90 düşüşle 9 bin 400'e gerilediğini açıkladı.

Ghebreyesus, "Uzun bir yol kat ettik ve bu kesinlikle iyimserlik için bir neden. Ancak tüm hükümetleri, toplulukları ve bireyleri ihtiyatlı olmaya çağırmaya devam ediyoruz." dedi.

DSÖ Direktörü, Kovid-19'un önlenebilir ve tedavisinin mümkün olmasına rağmen haftalık ortalama 10 bin kişinin salgında hayatını kaybetmesinin çok yüksek bir rakam olduğuna vurgu yaptı.

Gelişmiş ve geri kalmış ülkeler arasında aşı olanların oranındaki farkın hala yüksek olduğunu ifade eden Ghebreyesus, Kovid-19'un yeni varyantlarının hızla çoğalmaya devam ettiğini kaydetti.

Hindistan'da son 24 saatte Kovid-19'dan ölen olmadı

 

Birleşik Arap Emirlikleri, Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı

 

Belçika'da Kovid-19: Vakalar binin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)