BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19 aşı merkezinde 204 çalışan korona virüs pozitif çıktı!----

Kovid-19 aşı merkezinde 204 çalışan korona virüs pozitif çıktı!

Kovid-19 aşı merkezinde 204 çalışan korona virüs pozitif çıktı!
13 Temmuz 2021 - 09:53 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınında tüm ülkelerde aşılama kampanyaları yoğun şekilde devam ediyor. Malezya ise bu aşılama merkezlerinden birinden gelen haberle sarsıldı. Tam 204 aşı merkezi çalışanının Kovid-19'a yakalandığı merkez kapatıldı.

Malezya'nın Selangor eyaletindeki bir yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşı merkezi 204 sağlık çalışanının Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine bir süreliğine kapatıldı.

Ulusal Kovid-19 Bağışıklığından Sorumlu Bakan Hayri Cemaleddin, Şah Alam kentinde aşı merkezi olarak kullanılan IDEAL Kongre Merkezinde 2 çalışanın 10 Temmuz'da Kovid-19 belirtisi göstermesi üzerine merkezdeki bütün çalışanlara toplu test yapıldığını açıkladı.

Hayri, testler sonucunda 204 çalışanda Kovid-19 virüsünün görüldüğünü kaydetti ve aşı merkezinin bir süreliğine kapatıldığını ifade etti.

Günde 300 bin civarında Kovid-19 aşılamasının yapıldığı Malezya'da şimdiye kadar 11 milyon 366 bin 710 kişiye birinci ve ikinci doz aşı uygulandı.

Malezya'da toplam 844 bin 870 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkarken virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 6 bin 260'a ulaştı.

Ülkede günlük Kovid-19 vakalarında 8 bin ve üstü dolaylarında artış oluyor.

HİNDİSTAN'DA SAHTE AŞI SKANDALI YAŞANMIŞTI

Bir diğer Güney Asya ülkesi hindistan'da da temmuz ayının başında aşı skandalı yaşanmış; koronavirüs aşısı yerine tuzlu su karışımı satan dolandırıcılar tutuklanmıştı.

CNN International'da yer alan habere göre, ülkede binlerce kişiye sahte koronavirüs (Kovid-19) aşısı kurbanı oldu.

Aynı habere göre, ülkede aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu binlerce kişiye aşı yerine tuzlu su enjekte edildi.

Güvenlik güçleri son iki ay içinde Mumbai ve Bengal'deki yaklaşık 12 aşılama bölgesinde sahte aşı satan 14 kişiyi tutukladı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, sahtekarlar 'aşı'lar için 10 ila 17 dolar arasında ücret talep etti.

Sahte aşıları satan çeten yaklaşık 30 bin dolar (yaklaşık 260 bin TL) gelir elde ettiği de gelen haberler arasında

Şahte aşı çetesine yönelik operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan polis sözcüsü Vishal Thakur, 'Tutuklananlar suç komplosu, hile ve sahtecilikle suçlanıyor' dedi.

Vaka ile ilgili olarak haziran ayında polise, sahte aşıyı olan bazı kişilerin, aşı sertifikalarının hiçbirinin hükümetin çevrimiçi portalında görünmediğinden şüphelenmelerinin ardından soruşturulmaya başlanmıştı.

DSÖ'den Delta açıklaması: Aşılar ne kadar koruyor?

 

Aşı olmayan sağlık personeline maaş yok

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)