BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKötülükler Prensi Trump'ı kızdıracak----

Kötülükler Prensi Trump'ı kızdıracak

Kötülükler Prensi Trump'ı kızdıracak
23 Ekim 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan, Çinli teknoloji devleri Huawei ve Alibaba ile yapay zeka ve bulut bilişim teknolojileri konusunda ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma, Huawei'ye karşı savaş ilan eden Trump'ı kızdırabilir.

Suudi Arabistan, Çinli teknoloji devi Huawei ile Arapça kullanılan yapay zeka ürünleri geliştirmek üzere ortaklık anlaşması imzaladı.

Huawei ayrıca, Suudi uzmanları da yapay zeka ürünlerinin geliştirilmesi konusunda eğitecek.

Bloomberg, bu anlaşmanın ABD’yi kızdırabileceğine işaret etti.

Başkan Donald Trump döneminde ABD, Çinli telekomünikasyon devine karşı adeta savaş ilan etmiş durumda.

5G HASSASİYETİ

Beyaz Saray, hem Huawei’nin ABD’de iş yapmasını engellemeye dönük çok sert tedbirler aldı hem de müttefik ülkelere bu şirketle iş birliği yapmamaları için baskı yapmaya başladı.

Suudilerin Ulusal Yapay Zeka Merkezi CEO’su Macid Altuvaijri, proje kapsamında çalışmalara başladıklarını, Arapça yazma ve konuşma özelliği olan ürünler geliştireceklerini söyledi.

Altuvaijri, Arapça yapay zeka ürünlerinin yetersiz olduğunu ve ülke olarak bu alanda lider olmayı hedeflediklerini söyledi. ABD’nin 5G konusundaki hassasiyetine gönderme yapan CEO, anlaşmanın 5G teknolojisini dışında olduğunu dile getirdi.

ALIBABA VE IBM İLE DE ANLAŞTILAR

Online olarak gerçekleşen imza töreninde konuşan Huawei’nin Orta Doğu Başkanı Charles Yang ise, “Yapay zeka, 5G ve bulut teknolojisini Suudi Arabistan’ın yeni dijital ekonomisinin motoru ve yeni sürükleyici gücü haline getireceğiz” dedi.

Suudiler ayrıca, Çin’in e-ticaret devi Alibaba’nın bulut bilişim teknolojisi şirketi Alibaba Cloud ile akıllı kent teknolojileri konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

Suudiler, ABD’li teknoloji devi IMB ile de sağlık sektörüne odaklanan yapay zeka ürünleri geliştirmek üzere anlaşma yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)