BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKotil iddiaları böyle yalanladı----

Kotil iddiaları böyle yalanladı

Kotil iddiaları böyle yalanladı
13 Mayıs 2013 - 13:22 www.finansgundem.com

THY Yönetim Kurlu Başkanı Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil arasında yaşanan kriz sürüyor

THY Yönetim Kurlu Başkanı Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil arasında yaşanan kriz sürüyor. Topçu ofisinden yapılan "Kotil 1 ay izne ayrılacak" açıklamasına rağmen Temel Kotil bugün işe gitti. THY yetkilileri de Temel Kotil'in izne ayrılmadığını doğruladı.
THY Genel Müdürü Temel Kotil'in kullanmadığı izinlerini kullanmak üzere 1 ay boyunca izinde olacağı, bu bir aylık süre boyunca da Genel Müdürlük görevini THY Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç'ın yürüteceği açıklanmıştı. İcra Kurulu üyelerine Cuma günü sabah saatlerinde gönderilen "Coşkun Kılıç'ın ataması" konulu bu e-posta üzerine Temel Kotil akşama doğru, THY'deki birim müdürlerine "İzin kullanacağım gibi bir şey yok, ben Pazartesi günü yine görevimin başındayım" yazılı bir e-mail göndermişti.
THY'DEN AÇIKLAMA
Bu iddialar üzerine THY durumla ilgili bir açıklama yaptı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, babasının rahatsızlığı sebebiyle talep ettiği iznini, Hava-İş Sendikası'yla yürütülen Toplu İş Sözleşmesi'nde gelinen süreç nedeniyle önümüzdeki haftaya erteledi. THY tarafından yapılan yazılı açıklamada, konunun bazı basın yayın organlarında yönetim krizi olarak değerlendirilmesinin gerçeği
yansıtmadığı bildirildi. Açıklamada Türk Hava Yolları yönetiminde herhangi bir anlaşmazlığın söz konusu olmadığı belirtildi.
BÖYLE BİR PROSEDÜR YOK
WSJ Türkçe'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre, konunun Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun talebiyle gündeme geldiğini dile getiren konuya yakın kaynaklar, "THY'nin yıllık izinleri kullandırma gibi sert bir prosedürü yok. Her şirket gibi kullanılmasını ister ama elemana ihtiyaç varsa 'Kullanılacak diye diretmez dediler" dedi ve eklediler: "Bu Temel Kotil görevden ayrılacak demek değil, ama THY 1 ay süren ücretsiz izin taleplerine de çok alışık bir kurum değil"
THY konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Şirket hisseleri de bugün yüzde 1,3 düşüşle 7,94 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.
Türk Hava Yolları THYAO.IS -1.24% son günlerde hosteslere kırmızı rujun yasaklanmasından Hava-İş sendikasının grev kararına kadar birçok konuyla gündeme geliyor. Ancak, sorunun bu gibi konular olmadığını ifade eden konuya yakın kaynaklar, "Bir süredir, hatta uzun süredir üst yönetimde Yönetim kurulu Başkanı ve Genel Müdür arasında sorunlar yaşanıyor. Konunun temelinde de aslında bu anlaşmazlık var. Ancak, bu Temel Kotil görevden ayrılıyor demek değil. Sadece bu ihtimalin de artık kısa süre içinde gündeme gelebileceğini gösteriyor" dedi.
Türk Hava Yolları CEO'su Temel Kotil 1 ay izne ayrılmış olursa, THY 15 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan greve de Genel Müdür Kotil ile değil, Genel Müdür vekili olarak atanacak olan Coşkun Kılıç ile girmiş olacak. Hava-İş Sendikası geçtiğimiz günlerde 14 bin üyesinin greve gideceğini açıklamıştı. THY'nin toplam çalışan sayısı ise 15 bin 679.
THY'nin Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra komitesi Üyesi olan Temel Kotil'in THY kariyeri 2003 yılında Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı. Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürlüğüne atandı. 2010 yılında da Avrupa Havacılık Birliğinin (Association of European Airlines-AEA) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
20 Mayıs'ta Malta'ya başlayacağı seferlerle 100 ülkede 226 destinasyona ulaşacak olan THY 2012 yılının ilk 9 ayında yüzde 20 büyüdü. Karlılığı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 655 arttı ve 868 milyon liraya ulaştı. Temel Kotil geçtiğimiz günlerde THY'nin 2013 yılında 46 milyon yolcu, 9,7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde aşağı yukarı 1.200 sefer hedeflediğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)