BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKosova'da ikinci dalga endişesi----

Kosova'da ikinci dalga endişesi

Kosova'da ikinci dalga endişesi
13 Haziran 2020 - 11:56 www.finansgundem.com

Korona virüs salgına ilişkin normalleşme adımlarının atıldığı birçok ülkede, vaka sayılarında artış görüldü. Kosova'da da korona virüsteki vaka sayılarındaki artış nedeniyle eğitime ikinci bir emre kadar ara verildi.

Kosova'da korona virüsteki vaka sayılarındaki artış ülkede ikinci dalga endişesi oluşturdu. Kosova Başbakanı Avdullah Hoti yaptığı açıklamada, “Son günlerdeki vaka sayılarındaki artış, ikinci dalga endişesi oluşturdu" dedi.

“Önlemlerin hafifletilmesi, son günlerde vaka sayısının artmasına neden oldu” diyen Başbakan Hoti, “Normal hayata dönmeliyiz, ancak bu belirlenen kurallar çerçevesinde olmalı. Eğer sağlık kuruluşlarının belirlediği kurallara uymazsak, vatandaşların sağlığını korumak adına, tekrar sert kısıtlamalar uygulamak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

VAKALAR ARTTI, EĞİTİM TEKRAR DURDU
Kosova'da 13 Mart tarihinde ilk vakanın tespit edilmesi ardından eğitime ara verilmişti. Uzaktan eğitimle derslerin yapıldığı Kosova'da, önlemlerin hafifletilmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta 9’uncu sınıflar ile lise son sınıflarda eğitim yeniden başladı.

Normalleşme adımlarının atıldığı ülkede artan vaka sayısının ardından Kosova Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, " İkinci bir emre kadar eğitim sonlandırılmıştır" denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)