BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKosova gibi vurulabilir----

Kosova gibi vurulabilir

Kosova gibi vurulabilir
25 Ağustos 2013 - 12:12 www.finansgundem.com

Oboma yönetimi, kimyasal silah saldırısı ile birçok sivilin ölmesine neden olan Suriye yönetimine yönelik, birçok seçeneği gözden geçiriyor...

Suriye’ye olası seçenekler arasında NATO’nun Kosova’ya yönelik operasyonu gibi BM yetkisi alınmadan sınırlı askeri müdahale de var.
ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün CNN’e yaptığı açıklamada, ABD ordusunu Suriye’de Afganistan gibi bir savaşa sokmak istemediği söylemişti. Ancak bir yandan da ABD Yönetimi, olası senaryolarını gözden geçiriyor. NYT Gazetesi’ne göre, hali hazırda, BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkı bulunan 5 ülkeden biri olan Rusya’nın müttefiki Esad Yönetimi’ne karşı böyle bir operasyona karşı çıkması muhtemel. Bu durumda ABD, BM’yi by-pass edip güçlü bir uluslararası koalisyon ve yasal zemin oluşturmak durumunda kalabilir.
İşte bu nedenle Obama Yönetimi, 1999 yılında Bill Clinton döneminde Slobodan Miloseviç hükümetinin Kosova’da uyguladığı mezalimi durdurmak için Yugoslavya’ya düzenlenen operasyonu gözden geçiriyor. O dönemde de Rusya’nın vetosu nedeniyle Clinton, BM yetkisi almamış, zulüm gören sivilleri korumak için NATO’nun devreye girmesini sağlamıştı. ‘Müttefik Güç Operasyonu’ adı verilen hava harekâtı 78 gün sürmüş, Adriyatik ve İtalya’daki üslerden kalkan uçaklarla 38 bin sorti yapılmıştı. Sonunda Miloseviç, Batı’nın şartlarını kabul etmek durumunda kalmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)