BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKosova Başbakanı: Sırbistan ile yeni bir çatışma riski yüksek----

Kosova Başbakanı: Sırbistan ile yeni bir çatışma riski yüksek

Kosova Başbakanı: Sırbistan ile yeni bir çatışma riski yüksek
09 Ağustos 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

Sırbistan ve Kosova arasında son haftalarda yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yapan Kosova Başbakanı Albin Kurti, iki ülke arasında yeni bir çatışma riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, "Kosova ve Sırbistan arasında yeni bir çatışma riski yüksek. Özellikle dünya, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığını gördükten sonra bunun aksini söylersem sorumsuzca davranmış olurum" değerlendirmesinde bulundu.

Sırbistan ile yaşadıkları gerilimin arkasında Rusya'nın olduğunu söyleyen Kurti, "Ukrayna'nın işgalinden önce olasılıklar azdı, şimdi ise durum değişti. Kremlin'in faşist Panslavizm fikrinin sonucu olarak ilk bölüm, Ukrayna'da gerçekleşti. Örneğin, olursa ikinci bölümü Transdinyester'de görebiliriz, üçüncü savaşın ise özellikle Batı Balkanlar'da Kosova'da olma olasılığı çok yüksek" dedi.

Kosova NATO'ya girmek istiyor

İtalya'nın La Repubblica gazetesine konuşan Kurti, Ağustos'un üçüncü haftasında Brüksel'de Kosova-Sırbistan ilişkilerinin genel durumuna ilişkin bir toplantı olacağını kaydederek, "Umuyorum ki; bu gerginliğin düşmesine yardımcı olur" diye konuştu.

Ülkesinin NATO üyesi olma arzusunu dile getiren Kurti, NATO'ya üye olmalarının kalıcı barışı sağlamalarına katkı yapacağını belirtti.

Sırbistan-Kosova problemi

Kosova'da yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirileceğinin bildirilmesi üzerine Kosova'daki Sırplar, 31 Temmuz akşamı ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapatmıştı.

Kosova hükümeti de Sırbistan'la olan sınır kapılarına giden yollara konulan tüm barikatların kaldırılması sonrası Sırbistan ile krize yol açan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı almıştı.

AB'den Kosova'daki gelişmelere dair açıklama

 

Trump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi

 

Yaşanan gerginlikte Kosova'dan geri adım geldi

 

NATO'nun Kosova Gücü: Tehlike durumunda müdahaleye hazırız

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ile görüştü

 

Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kosova'lı mevkidaşlarıyla görüştü

 

Sırbistan, 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyor.

AB'nin ara buluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci, ilişkilerin normalleşmesini ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanımasını amaçlıyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog süreci, 31 Temmuz akşamı yaşanan gerginlik gibi farklı nedenlerden sık sık kesintiye uğruyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)