BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKosaçev: Fahrizade suikasti savaşın kıvılcımı olabilir----

Kosaçev: Fahrizade suikasti savaşın kıvılcımı olabilir

Kosaçev: Fahrizade suikasti savaşın kıvılcımı olabilir
29 Kasım 2020 - 09:26 www.finansgundem.com

Rus senatör Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinin Ortadoğu’da büyük bir savaşın başlamasına neden olabileceğini söyledi.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinin Ortadoğu’da büyük bir savaşın başlamasına neden olabileceğini belirtti.  

Sputnik'te yer alan habere göre, Kosaçev, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu cinayetin arkasında kim olursa olsun, kesinlikle İran'ın sert tepki vermesini ve bölgedeki durumu istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir terörist saldırı olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle, şu anda birçok şey elbette, İran'ın bu cinayetle ilgili soruşturmasının objektifliğine, tepkisine ve uluslararası toplumun tutumuna bağlı” ifadelerini kullandı.

ABD basınında çıkan USS Nimitz ve beraberindeki savaş gemileri grubuna Basra Körfezi'ne geri dönme emri verildiği haberini hatırlatan Kosaçev, bu emrin Fahrizade suikastının hemen öncesinde verildiğine dikkat çekerek, ABD Merkez Komutanlığı’nın geçen hafta "saldırganlığı caydırmak ve güvenlik ve istikrarı sağlamak için” F-16 filosunun Almanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakledileceğini duyurduğunu kaydetti.

Tahran’ın bu saldırıyı düzenleyenlerin aksine uygar bir yol izlediğine vurgu yapan Kosaçev, şöyle devam etti:

Tüm bunlar, İranlı önemli bir nükleer mühendisin ölümü gibi bir ‘kıvılcıma’ ihtiyaç duyulan, büyük ölçekli bir savaşın hazırlığına tanıklık ediyor. Bunlar, sonuçları kestirilemeyen, ancak kesinlikle olumsuz olan tehlikeli oyunlar. İran yönetiminin bunda bir suçu yok.”

İran'ın nükleer program mimarı suikast sonucu öldürüldü

 

Ruhani'den İsrail'e suikast suçlaması

 

Dışişleri'nden, Muhsin Fahrizade suikastine kınama

 

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan30 Kasım 2020 01:05

    İsrail e kim Savaş açacak onlar anca birbirini yer))

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER29 Kasım 2020 23:14

    savaşsalar sizlerde bayram edersiniz.hepinizde aynısınız.savaş baronları bunlar.

  • togg29 Kasım 2020 22:35

    Daha öncede nükleer fizikçi öldürülmüş...bu sefer neden farklı olsun ve kim kimle savaşacakmış...Bence Rus senatör detay da vermemiş ki bu durumda abartılmış olabilir değerlendirme...

  • Yavuz Selim29 Kasım 2020 21:18

    BUNLARDAN BİR HALT OLMAZ HABİRE RÜZGAR

  • ZEYREK ZEMHERİ29 Kasım 2020 21:10

    İran islam dünyasında mezhepcilik yaparak islam dünyasını çökertti.bulunduğu ülkelere bir bakarmısınız.lübnan, suriye, ırak, yemen, şii ve sunni çatışmaları oluşturdular abd ve israil de bunlara yardım etti islam dünyası şimdi param parça.bu ülkeler de halk ekmek bulamıyorlar.ülkemizide aynı şekle çevirmek istiyorlar fakat başımızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.yoksa bizim ülkede aynısı olacaktı az kalsın.iran gerçek bir Müslüman ve Türk dostu bir ülke olsa ermenilere tırlar dolusu silah göndermez idi.iran israil bir şey yapamaz.ancak ve ancak atom bombasını yaptığı zaman olabilir fakat iran atom bombasını yapar ise Türkiye de boş durmayacak tabiki biz de yapacağız.iran bu seferde havada uçan bir kuşu yine vurur yine övünüp durur.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ29 Kasım 2020 18:07

    Bir müslüman halkı olarak iran ın yanındayım fakat islam dünyasını bölen mollara karşıyım.bunlar yüzünden islam dünyası kan ağlamakta kendileri de öyle.iran tüm teröristleri besleyen zaman bize karşı da kullanmaktadırlar.ermenistan azerbeycan savaşında Ermenistan silah yadımı yaparak nasıl bir müslüman devleti oldukları bize gösterdiler.bunların ki nasıl bir müslümanlık anlamış değilim.suriye, ırak, yemen hepsini bitirdiler.

  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Kasım 2020 17:59

    Hiç bir şey yapamazlar.bir şeyde olmaz.iran yanlışlıkla bu sefer ukrayna yolcu uçağını vurmaz.vursa vursa kendi uçağını vurur.israil tek baş edebilecek bir devlet var o da Türkiye fakat şuan şartlar uygun değil.zaten bu KURAN-I KERİM de geçmektedir.

  • VS29 Kasım 2020 16:05

    ne kadar debelenirse debelensin yahudiler eninde sonunda kaybetmeye mahkumlar

  • Kamil29 Kasım 2020 14:14

    Kasım Süleymani öcü alındı da sıra nükleer fizikçiye geldi ,peh :( 

  • Mehmet29 Kasım 2020 13:12

    Iran ayakta zor duruyor. . Savaşmak istemez. Israil ve abd nin ufak çapta saldırıları sayesinde halk birlik olma noktasinda motive oluyor ve fakirlige katlanabiliyor. Artık ulusal ölçekte savaş olmaz. Terör saldırıları revaçta dir.

  • Tek men 29 Kasım 2020 12:30

    Abd israil fransa terörist devletlerdir.

  • genç29 Kasım 2020 12:23

    israile füze atmış tek adam saddam olmuştur.boşuna havlamayın

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Kasım 2020 11:48

    Bence şimdi erken iran binlerce nükleer silah yaptıktan sonra çıkar ise çok iyi olur.şu israil haritadan silerlerse dünya büyük bir nefes alır ki bu eninde sonunda olacaktır.