BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKoruya ve yeşil alanlara komşu konutlar iki kat daha değerli----

Koruya ve yeşil alanlara komşu konutlar iki kat daha değerli

Koruya ve yeşil alanlara komşu konutlar iki kat daha değerli
20 Ağustos 2021 - 09:18 www.finansgundem.com

DAP Yapı ‘’lüksün ötesinde’’ tasarladığı yeni konseptini Nişantaşı’na getiriyor. Yeni lüks kriterleri arasında yer alan orman ve koru manzarası olan evlerde yaşayan insanların yaşam kalitelerinin arttığına dikkat çekiliyor.

Yapılan araştırmalar, gayrimenkul yatırımcılarının lüksten beklentilerinin tamamen değiştiğini gösteriyor. Yeni lüks kriterleri arasında yer alan orman ve koru manzarası olan evlerde yaşayan insanların yaşam kalitelerinin arttığına dikkat çekiliyor.

Üstelik bu artış sadece yaşam kalitesi olarak değil, aynı zamanda ekonomik kazanç olarak da kendini hissettiriyor. Dünya Şehirleri Kültür Forumu’na (World Cities Culture Forum) göre yeşil alan, parklara  ve koruya komşu olan dünya metropollerindeki fiyat yükselişi potansiyeli, diğer konutlara göre yüzde 47 değer daha fazla bir artışa işaret ediyor. Bu artış potansiyelinin İstanbul’da ise yüzde 200’ü aştığı tahmin ediliyor.

Uzun süredir etkisini hissettiğimiz pandemi sürecinde, doğaya duyulan özlem en net şekilde gayrimenkul sektöründe kendini hissettirdi. Özellikle yeşil alanlara erişimi bulunan; insanların evlerindeyken de doğayla iç içe olabildiği evlere yönelik talep, son dönemde bahçeli evlerde yüzde 228, balkonlu evlerde yüz 100’e yakın ölçüde artmış durumda. Sadece İstanbul’da değil, dünyanın önemli metropollerinde de koru içindeki konutlar yatırımcının yeni gözdesi.

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank’in ‘Living By Park 2020’ raporuna göre, gayrimenkul yatırımcılarının lüksten beklentileri dünyanın her yerinde değişti. Aynı raporda, yeni lüks kriterlerinde aydınlık, ferah, havası ve orman ve koru manzarası olan yerlerde yaşayan insanların ‘hayatlarının’ zenginleştiği belirtildi. Özetle insanlar, artık “yeni ve lüks” kavramları ile yetinmeyip kendilerine ‘’lüksün ötesinde’’ daha güçlü argümanlar sunulmasını istiyor.

Üstelik bu beklenti sadece yaşam kalitesi olarak değil, aynı zamanda ekonomik kazanç olarak da kendini hissettiriyor. Gerek Knight Frank 2020 The Wealth Report, gerekse Dünya Şehirleri Kültür Forumu’na (World Cities Culture Forum) göre yeşil alan, parklara ve koruya komşu olan konutlardaki fiyat yükselişi potansiyeli, kentteki diğer konutlara göre yüzde 47 değer kazandığı görülüyor.

Dap Yapı Nişantaşı’na lüksün ötesini taşıyor

Park ve bahçe özleminin en fazla öne çıktığı şehirlerden biri de İstanbul… Bu artış potansiyelinin İstanbul’da ise yüzde 200’ü aştığı tahmin ediliyor. Park ve koru manzarasına sahip ya da yürüme mesafesinde geniş bir yeşil alanı bulunan gayrimenkul projeleri, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi olmuş durumda.  Bu artış potansiyelinin İstanbul’da ise yüzde 200’ü aştığı tahmin ediliyor. DAP Yapı da değişen bu beklentileri iyi analiz ederek, ‘lüksün ötesinde’ tasarladığı yeni konseptini Nişantaşı’na getiriyor. Ön talep toplama döneminin ardından resmi olarak satışına başlanan Nişantaşı Koru projesi, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında konumlanıyor.

Sanatın, modanın ve lüksün merkezi konumunda olan Nişantaşı’nda, dev koru alanına komşu bir proje olan Nişantaşı Koru projesi için ‘yeni lüks’ kavramını tanımlamak için oluşturulan 5 kriter şu şekilde sıralanıyor:

1. Şehrin merkezinde dünyaca ünlü ve köklü bir semtte yer alması:

Nişantaşı Koru projesi, iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’un merkezinde, şehir dışından ya da yurtdışında gelenlerin bile mutlaka ziyaret etmeden dönmediği, dünyanın en köklü ve prestijli semtlerinden Nişantaşı’nda yer alıyor. Proje, dünyanın önde gelen lüks ve prestijli markalarının yer aldığı Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre, City’s Alışveriş Merkezi’ne ise 300 metre mesafede bulunuyor. Bu anlamda Hermes, Louis Vuitton, Prada ve Gucci gibi lüksün zirvesindeki markalara da deyim yerindeyse “kapı komşusu’ konumunda.

Uluslararası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesini sıraladığı araştırmada ilk 10’da yer alan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, San Francisco'daki Union Square ve New York’taki 5. Cadde’yle aynı kategoride yer alıyor.

2. Eşine az rastlanır ve sınırlı sayıda bir yapıya sahip olması:

Mücevher gibi eşine az rastlanır, sınırlı sayıda kişinin sahibi olabileceği bir proje olan Nişantaşı Koru, 25 dönüm arazi üzerinde koruya komşu  sadece 160 seçkin kişiyi ayrıcalıklı bir yaşamla buluşturuyor.  Bahçe villa konforunu Nişantaşı’nda şehrin kalbine ilk defa taşıyan projede, dairelere bina girişi ile birlikte bahçeden de girilebilirken, teras villalarda ise mimaride doğanın iyileştirici gücü ön plana çıkarılıyor.

3. Lüks tekne mantığıyla tasarlanmış, kişiye özel konut seçenekleri:

Lüks beklentilerini yeniden tanımlayan Nişantaşı Koru’nun en önemli ayrıcalıklarından biri yüksek tavanlar, geniş teras ve bahçeler, geniş salonlar, geniş ve konforlu odalar ve mutfaklar…

Lüks tekne mantığıyla tasarlanan Nişantaşı Koru’da 6. katta dairenize özel Boğaz manzaralı sonsuzluk havuzları, 8 metreye varan tavan yükseklikleri, bahçe villa ve teras villa konsepti ile daire büyüklüğünde teraslar hayatınızı genişletiyor. Nişantaşı’nın dokusuna uyacak, insanın içini açacak mimari detaylar içeren proje, geniş ve ferah yaşam alanları yanında kişiye özel son derece seçkin hizmetleri lüksle harmanlayarak sunuyor.

4. Miras gibi babadan oğula geçecek, bulunduğu şehre değer katacak kıymetli bir sanat eseri niteliğinde olması:

Proje geliştirdiği bölgelerin karakteristiğine uygun, yenilikçi projelere imza atan DAP Yapı, her detayın titizlikle düşünüldüğü Nişantaşı Koru projesinde lüksü yeniden tanımlayan ayrıcalıklarıyla, nesilden nesile miras kalacak kadar değerli bir proje sunuyor.

 

5. Son kriter ise elbette ‘’sağlıklı ev’’ kriterleri:

DAP Yapı, bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle birlikte, Çekmeköy’de 58 bin 300 ve Nişantaşı’nda 18 bin kişiden görüş alarak ‘Sağlıklı Ev’ konseptini geliştirdi. Sağlıklı Ev konseptinin ilkini, Çekmeköy Ormanköy projesiyle hayata geçiren DAP Yapı, aynı konsepti şimdi Nişantaşı’na taşıdı. Başta Ihlamur Kasrı olmak üzere komşusu olunan 60 bin metrekare alana sahip adeta küçük bir orman olan koru alanından gelen bol oksijen sayesinde, şehrin merkezinde zinde ve konforlu bir yaşam sunacak.

Koruya ve parklara komşu dairelere talep artarak devam edecek

Mimarisi ve tasarımı ile yıllar boyunca değer kazanacak bir proje geliştirdiklerini belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Lüksün ötesinde bir yaşam hayal eden insanlar, her zaman park, yeşil alanlar ve koruya komşu konumda bulunan gayrimenkulleri hem yaşamak hem de nadir bulunan bir daire olduğu için yatırım yapmak için tercih etmişlerdir. Bu nedenle dünyanın hemen hemen her yerinde park ve koruya komşu daireler her zaman mücevher gibi az bulunan kıymetli yatırım ürünleri olmuştur. Pandeminin etkisi ile uzun süre evlerde karantina dönemi geçiren kitleler, artık hayatlarının kıymetini çok daha iyi biliyor ve yeşil bir doğanın içinde yaşama şansı yok ise şehir merkezindeki yeşil alanı bol park ve koru alanlarına yöneliyor. Londra ve New York gibi yıllık konut fiyat artışlarının yüzde 5 yükseldiği dönemler bile yabancı ekonomistler tarafından “sert fiyat artışı” şeklinde yorumlanıyor. New York’da park ve koruya komşu dairelere ilgi yüzde 63 oranında artış gösterirken Londra’da bu oran yüzde 75’e kadar artış gösteriyor.  İstanbul’da ise bu artışın bazı bölgelerde yüzde 200’ü aştığı tahmin ediliyor. Tüm bu veriler pandemi sonrası zaten hep ihtiyacımız olan doğaya komşu yaşamanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. 

Biz de DAP Yapı olarak bu ihtiyacı görüp, Nişantaşı Koru projesiyle nesilden nesile miras olarak bırakılan, dünyada parmakla gösterilecek ve yıllar boyunca değerini koruyacak bir eser geliştirdik. Proje bittikten sonra Nişantaşı’na gelen insanlar, bu projeyi de gezip görmek isteyecek. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’umuzun gözbebeği Nişantaşı’nda, 50 yıl sonra bile değerine değer katacak mücevher kadar kıymetli bir eser olacak.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)