BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoronayı atlatanlar dikkat: Aylar sonra kanlarında bulundu!----

Koronayı atlatanlar dikkat: Aylar sonra kanlarında bulundu!

Koronayı atlatanlar dikkat: Aylar sonra kanlarında bulundu!
05 Ekim 2021 - 15:09 www.finansgundem.com

Uzun Kovid'e, ilk enfeksiyondan haftalar sonra insanların kanlarında sıkışıp kalan aşırı küçük pıhtıların neden olabileceğini açıklayan bilim insanlarının bu müthiş buluşu, olası tedavi yöntemlerinin de yolunu açtı.

Yapılan yeni bir araştırma Uzun Kovid'e yakalanan hastaların kan dolaşımına hapsolmuş büyük miktarda inflamatuar moleküle sahip olduğunu keşfetti.

SEMPTOMLARIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Söz konusu pıhtıların sebep olduğu tıkanıklıkların vücudun oksijen ve hayati besinleri dağıtma yeteneğini bozma potansiyeline sahip olduğu belirtilirken bu durum yorgunluk, baş ağrısı ve nefes alma zorlukları gibi uzun süreli Kovid'in en yaygın semptomlarını açıklayabilir.

ALTERNATİF TEDAVİLER SÖZ KONUSU OLABİLİR

Hürriyet'teki habere göre; Yeni keşif, Stellenbosch Üniversitesi'ndeki fizyolojik bilimler bölümünden Profesör Resia Pretorius'tan geldi. Profesör Pretorius, 11 uzun süreli Kovid ve 13 sağlıklı bireyden alınan kan örneklerini karşılaştırdı. Araştırma sonunda, uzun süreli kovid'li bireylerin kanında bulunan mikro pıhtılarda hapsolmuş çeşitli inflamatuar moleküllerin yüksek seviyelerde olduğu ortaya çıktı. Yakalanan moleküllerin bazıları fibrinojen gibi pıhtılaşma proteinlerinin yanı sıra alfa(2)-antiplazmin de içeriyordu.

Uzun Kovid'e direkt neden olduğu ya da Uzun Kovid'i tetikleyen bir kaç faktörden biri olduğu belirlenen bu pıhtıların ortaya çıkması ile alternatif tedavi yöntemlerinin de önü açıldı.

NEDİR BU FİBROJEN?

Fibrinojen kanda bulunan bir proteindir ve vücudun kanamayı durdurmak için pıhtı yapmasına yardımcı olur. Normal koşullar altında, vücut, yaralanmadan sonra vücudun kan kaybını azaltmasına yardımcı olmak için pıhtılaşma ve pıhtılaşma önleyici madde dengesini korur. Bu aynı zamanda pıhtıların çok büyümesini ve oksijen akışını kısıtlamasını da önler.

Bazı durumlarda, kan pıhtıları hayati organlara giden ana arterleri tıkadığında hastalar kalp krizi , felç veya organ yetmezliği riski altındadır.

İrlanda'daki Kraliyet Cerrahlar Koleji'nden yapılan bir araştırma, ilk enfeksiyondan sonra uzun Kovid olan kişilerde pıhtılaşma belirteçlerinin yükseldiğini gösterdi.

Uzun Kovid gizemi: Gerçek mi, abartılıyor mu?

 

Uzun Kovid ile ilgili korkunç sonuç: Her 100 kişiden 57'si...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)