BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoronaya iyi geldiği iddia edilen ilaç zehirliyor----

Koronaya iyi geldiği iddia edilen ilaç zehirliyor

Koronaya iyi geldiği iddia edilen ilaç zehirliyor
26 Eylül 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

ABD'de korona virüsüne inanmayanlar ve aşıya karşı olanlar tarafından virüse karşı iyi geldiği iddia edilen Ivermectin isimli ilaç ülkede kriz yarattı

Corona virüsü salgınıyla ilgili yanlış bilgilerin çok yaygın olduğu ABD’de parazit öldürücü ilaç Ivermectin ülkeyi karıştırmaya devam ediyor.

Henüz bilimsel olarak corona virüsüne karşı etkisi doğrulanmayan Ivermectin isimli ilacın ülkede belirli kesimler tarafından çok yoğun bir şekilde kullanıldığı açıklandı. Resmi verileri inceleyen uzmanlar, “Aşırı doz Ivermectin alarak zehirlenenlerin sayısı iki katına çıktı” açıklamasını yaptı.

Yetkililer sadece bu yıl içerisinde Kovid-19’un etkisini azaltmak için aşırı dozda Ivermectin tüketenlerin zehirlenerek öldüğünü duyurdu. Financial Times, 2020 yılında 23 kişinin yaşamını yitirdiğini aktarırken, yetkililer corona virüsü salgınından ölenlerin bazılarının aşırı dozda Ivermectin’den öldüğünü tahmin ediyor.

NORMALDE ATLARDA KULLANILIYOR
Normalde atlardaki paraziti yok etmek için kullanılan Ivermectin, nadir durumlarda insanlar tarafından da düşük dozlarda kullanılabiliyor. Ivermectin’in aşırı dozunda koma, halüsinasyon görme, baş dönmesi ve sinir sisteminin bozulması gibi belirtiler gözüküyor.

Ülke genelinde Ivermectin kullanımının artmasıyla birlikte ABD Gıda ve İlaç Dairesi geçen ay bir tweet paylaşmıştı. Paylaşımda, “Siz bir at değilsiniz. Siz bir inek değilsiniz. Gerçekten, kullanmayı bırakın” açıklamasını yaptı.

İlaç üzerinde yapılan ilk test sonuçları Ivermectin’in bazı Kovid-19 hastalarında ölüm oranını azalttığını ortaya koysa da ABD Gıda ve İlaç Dairesi, şu an elde edilen verilerin virüsün tedavisinde kullanılıp kullanılmayacağına dair kesin bir karar verilmeyeceğini duyurdu. Yetkililer şu an bu ilacı Kovid-19’un tedavisinde kullanımına onay vermiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)