BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKorona virüsten ölen sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak----

Korona virüsten ölen sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak

Korona virüsten ölen sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak
18 Aralık 2020 - 12:34 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı'ndan yayımlanan yeni bir genelgeye göre korona virüs yüzünden hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarına maaş bağlanacak


Sağlık Bakanlığı, korona virüs tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının meslek veya vazife hükümlerinden yararlandırmasına dair genelge yayımladı.

Yayımlanan genelge ile korona virüs yüzünden ölen sağlık çalışanları vazife malülü sayılacak. Tanı konulan ve vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık maaş bağlanacak. Vefat eden sağlık çalışanlarının aileleri ek ödeme ve istihdam gibi haklardan yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile, çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı ortaya çıkan çalışma gücü kayıpları ile vefat hallerinde sağlık çalışanlarının, meslek hastalığı veya vazife malüllüğü kapsamındaki sosyal güvenlik haklarından yararlanabilecekleri açıklandı.

Genelge ile, korona virüs nedeniyle meslek hastalığı veya vazife mallülüğünden, üniversite ve özel dahil tüm sağlık kurumlarından yararlanabilecek.

Başvurular nasıl olacak?

Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında ise İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgili onaylanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı görev yapan çalışanlara ilişkin onaylanmış başvurular ise, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan karantina süresi açıklaması

 

Sağlık Bakanlığı: İstifalar, izinler ve emeklilikler durduruldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen18 Aralık 2020 16:47

    yakınlarından kasıt, eş ve çocuklar ise, bu zaten yasal haklarıdır, he rne sebeple olursa olsun  ölen kişinin ,eş ve çocuklarına, eş yoksa geliri olmayan anne babasına yasa gereğince aylık bağlanır.