BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoronanın korkunç tahribatı ilk kez görüntülendi!----

Koronanın korkunç tahribatı ilk kez görüntülendi!

Koronanın korkunç tahribatı ilk kez görüntülendi!
03 Şubat 2022 - 11:25 www.finansgundem.com

Avrupalı bilim insanları, "dünyanın en parlak röntgeni" ile Kovid-19'dan yaşamını yitiren 54 yaşındaki bir adamın akciğerlerini görüntüledi. Uzmanlar, Kovid-19'un yarattığı tahribatı gözler önüne serdi.


Avrupa Senkrotron Radyasyon Merkezi’nde (ESRF) görevli bilim insanlarının şu ana kadar geliştirilmiş en kuvvetli röntgen sistemi ile Kovid-19’dan yaşamını yitirmiş bir kişinin akciğerlerini görüntüledi.

Bilim insanı Paul Tafforeau’nun yönettiği araştırma merkezi Fransa’nın Grenoble kentinde bulunan ESRF’de yapılan araştırmalar sonucunda geliştirilen en parlak ve kuvvetli görüntüleme sisteminde ortaya çıkan sonuç uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

National Geographic’in yayınladığı fotoğrafta beyaza yakın mavilikteki damarlar hava aralığı olurken, kırmızı damarlar ise açık kan damarları olarak görülüyor. Fakat bu taramada sarı renkte gösterilen damarlar ise Kovid-19 sebebiyle tıkanmış damarları açıkça gösteriyor. (Fotoğraf: ESRF)
 
Sözcü'deki habere göre; Daha önce bu görüntüleme sistemiyle fosilleri ve mumyaları görüntüleyen uzmanlar ilk kez Kovid-19’un akciğerde yarattığı tahribatı kamuoyuna gösterdi. HiP-CT tarama yönteminde 54 yaşında Kovid-19’dan yaşamını yitiren bir adamın akciğerlerinde hasar bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

Kovid-19’u ağır geçiren hastanın akciğerlerindeki damarların ciddi bir şekilde hasar gördüğü görülürken, birçok damarın ise tıkandığı açıkça gözler önüne seriliyor. Bu teknoloji ile vücuttaki en küçük damar ve hatta hücreyi de inceleyebilen bilim insanları, Kovid-19’un yarattığı tahribatı ve akciğerlerdeki damarları nasıl değiştirdiğini gösterdi.

Oxford açıkladı: İşte korona aşısındaki en şanssız grup!

 

Bağışıklık umudu: Omikron'a karşı yüzde 80 koruma!

 

ABD ordusundan aşı olmayanlar ihraç edilecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hsjks03 Şubat 2022 13:29

    Sizde yargılanacaksınız! Halka korku pomlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Bu işin sonunda sizde dahil bütün halkı paniğe sürükleyen herkes yargılanacak.