BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoronada yeni umudun adı: Antidepresan ilaçları...----

Koronada yeni umudun adı: Antidepresan ilaçları...

Koronada yeni umudun adı: Antidepresan ilaçları...
16 Kasım 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

ABD'li uzmanlar korona virüse ilişkin son derece ilginç bir açıklama geldi. Bilim insanları, antidepresan ilaçlarının korona virüs ölümlerini azaltabileceğini tespit etti.

Dünya yaklaşık iki yıldır korona virüsün (Kovid-19) pençesinde. Salgının başından beri bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda pek çok bilimsel araştırmaya imza atıldı. ABD'den gelen son haber ise bir hayli ilginç...

Hürriyet'teki habere göre; Zira ABD'li uzmanların imza attığı araştırmalar, antidepresan kullanımının Kovid- 19 enfeksiyonu olan hastalarda daha az ölüm riski ile ilişkili olduğunu gösteriyor.

Geçen yıl ABD'de Kovid-19'a yakalanan 80 binden fazla hastanın sağlık kayıtlarının incelenmesinden elde edilen bulgular seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) alan kişilerin, bu ilacı kullanmayan eşleştirilmiş hastalara oranla virüse karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu.

Bu fenomenin arkasındaki mekanizma henüz tam olarak anlaşılmamış olsa da, antidepresan kullanımının bir şekilde Kovid-19 hastaları için daha iyi sonuçlarla ilişkili olduğunu gözlemledi.

Son araştırmaya imza atan ekibe göre, SSRI'ların koronavirüsün vücutta tutulmasına yardımcı olan süreçlere karşı çalışıyor olması bu fenomeninin başlıca nedeni olabilir.

Başka bir deyişle, SSRI'ların, virüsün bağlantı noktaları olarak kullandığı molekülleri bozarak SARS-CoV-2'nin hücreleri enfekte etmesini zorlaştırdığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Lancet Global Health dergisinde yayımlanan bir başka araştırmaya göre, Antidepresan ilaçlar Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışını yüzde 32 azalttı.

Aynı çalışmada, deneklerin yarısından, evdeyken 10 gün boyunca günde iki kez 100 miligram fluvoksamin içeren ilacı kullanması istendi, kontrol grubuna ise plasebo verildi.

Uzmanlar, deneklerden hangisinin hastaneye gittiğini ya da hangilerinin acil serviste uzun süre kaldığını görmek için dört hafta boyunca hastaları takip etti.

Çalışmada, antidepresan ilacın, Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışlarını yüzde 32, ilacı tolere eden hastalarda da ölümleri yüzde 91 azalttığı gözlendi.

ABD 1 milyar dolarlık daha Kovid-19 ilacı alacak

 

Araştırma: En etkili korona virüs ilacı hangisi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)