BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKorona yardımında o bankalar hızlı davrandı----

Korona yardımında o bankalar hızlı davrandı

Korona yardımında o bankalar hızlı davrandı
13 Mart 2020 - 14:31 www.finansgundem.com

Ekonomik krizin kıyısında olan ABD ekonomisi bankaları da sorumluluk almaya itiyor. Wells Fargo gibi bir çok banka krizin derinleşmesini beklerken Citibank ve Capital One somut yardımlarıyla dikkat çekti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs ve ortaya çıkardığı olumsuz etkiler nedeniyle tüketiciler finansal yaşantılarıyla alakalı endişe duyuyorlar. Pazartesi günü ABD Federal Mevduat Sigortası Kurumu (FDIC) finanasal kurumları; tüketicileri ve korona virüsten etilenen üyeleri desteklemeleri için çağrıda bulundu. Bu aynı zamanda ödenmemiş ya da süresi geçmiş kredi kartı borçlarından feragat ya da acil nakde ihtiyacı olan kobilerin erken para çekmelerine verilecek cezalardan feragat anlamına da geliyor.

Bu tip uygulamalar için henüz erken ve bankalar halen kendi planlarını göz önünde bulunduruyorlar. Fakat Amerikan bankaları arasında şimdilik somut olarak öne çıkan banka Citibank ve Capital One oldu.

Bankaların hizmetleri ise şöyle:

Capital One internet sitesi üzerinde özel bir korona virüs sayfası bulundurmasa da Forbes'e yaptığı açıklamaya göre kendileriyle iletişime geçen korona mağduru müşterilerine asgari ödeme yardımı, kredi erteleme yardımı ve hizmet bedelinden feragat etme gibi taahhütlerde bulunuyor

Citibank’ın forbes’e yaptığı açıklamaya göre banka 9 Mart’tan itibaren otuz gün geçerli olacak şekilde mağdur müşterilerine bir dizi yardımda bulunuyor. Banka hem normal hem de küçük işletme müşterileri için aylık hizmet ücretlerinden feragat etmeyi, küçük işletme müşterilerini için uzaktan para yatırma ücretinden muaf tutmayı taahhüt ediyor. Küçük işletme müşterilerini desteklemek için saat sonrasında ulaşmayı hedefleyen Banka ve hafta sonları da gerekli olduğu sürece küçük işletmelerle iletişim kurmaya devam edecek. Banka bazı kredi kartı müşterileri kredi limiti artışlarını ve tahsilat erteleme programlarını desteklemeyi taahhüt ediyor ve virüste etkilenen bazı ipotekli müşterilerini de bankanın hizmet sağlayıcılarını aramasını tavsiye ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)