BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsün yayılmasını 4 kat hızlandırıyor----

Korona virüsün yayılmasını 4 kat hızlandırıyor

Korona virüsün yayılmasını 4 kat hızlandırıyor
13 Kasım 2020 - 17:11 www.finansgundem.com

Sigara kullanımı koroma virüsün yayılmasını 4 kat arttırıyor.

Hastalığın dumanla yayılması ve maske takmama süresinin artması sebebiyle sigara içilmesi korona virüsün 4 kat hızlı yayılmasına neden oluyor. 81 ilde, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle açık alanlarda sigara kullanımı yasaklandı. Getirilen kısıtlamayla sigara kullanımının da azalması bekleniyor. Uzmanlara bu yasağı, tütün bağımlılığından kurtulmak için büyük bir fırsat olarak nitelendiriyor.

TRT'de yer alan haberde; SBÜ Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Öcal, enfekte bir kişinin sigara içerken etrafına verebileceği enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için sigarayı bırakmanın tam zamanı olduğunu belirtti. Sigara, korona virüse elverişli ortam hazırlıyor. İçenin hastalığı ağır seyrediyor, içmeyeneyse dumandan virüs bulaşabiliyor çünkü sigara dumanı virüsü dört kat daha hızlı yayıyor, üstelik maskesizlik süresini de arttırıyor. İşte bu nedenlerle alınan sigara önemlerinin sigara içme oranlarını düşürmesi bekleniyor.

Sigara kullanımı bağışıklık sistemini zayıflatırken, virüsün akciğerdeki tutulumunu arttırıyor. Doç. Dr. Özal, “Altta akciğer hastalığı olanlar ve sigara içenlerde bu hastalığın çok daha ağır geçtiğini görüyoruz” şeklinde konuştu. Uzmanlara göre sigara bağımlılığından kurtulmak için ilk adım kararlı olmak. Yeni uğraşlar bulmak, egzersiz yapmak ve bol su içmek de sürece destek olabilir.

Sigara dumanı virüsü daha uzak mesafeye yayıyor

 

İçişleri'nden 81 ili kapsayan sigara ve 65 yaş kararı

 

İzmir'de 65 yaş ve sigara kısıtlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)