BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsü vücuda alan protein belirlendi----

Korona virüsü vücuda alan protein belirlendi

Korona virüsü vücuda alan protein belirlendi
16 Ocak 2022 - 13:41 www.finansgundem.com

San Francisco’da bulunan Kaliforniya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yönetilen bir ekip, SARS-CoV-2 enfeksiyonunu engelleyebilecek ilaçlar için yeni bir potansiyel hedef belirledi.

Biyokimya ve Biyofizik doçenti olan ve çalışmanın kıdemli yazarı olan Martin Kampmann, çalışmanın yayınlanması ile eş zamanlı olarak üniversitenin internet adresinde yayınlanan bir raporda, “BRD2’nin, bazı kanserler türlerindeki tümörlerin büyümesine yardımcı olanlar da dahil olmak üzere, diğer genlerin salgılanmasını düzenlediğini biliyorduk. Proteinin ACE2’yi nasıl düzenlediğini keşfetmemiz, potansiyel olarak bu proteinin SARS-CoV-2’nin konak hücreyi enfekte etmesini zorlaştırmak üzere manipüle edilebileceği anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

Korona virüse karşı ilaçlar için potansiyel hedefler olarak incelenen birçok proteinin aksine, BRD2 proteini virüs tarafından değil, insan konak hücreleri tarafından üretiliyor. Şu anda BRD2 ve bu proteinle bağlantılı diğerleri, klinik deneylerde kanser ilaçları için hedef olarak araştırılıyor.

Araştırmacılar, SARS-CoV-2’nin laboratuvar ortamında büyüyen, akciğerler, kalp ve burun boşluğu hücreleri de dahil olmak üzere, virüsün farklı hücre türlerine bağlanma yeteneği üzerinde etkili olan insan konakçı proteinlerine yönelik araştırma yaparken, BRD2 proteininin ACE2 enzimini düzenlediğini keşfetti.

"BİZİ ŞAŞIRTTI"

Bilim adamları, virüsün insan hücreleriyle etkileşimini etkileyerek korona virüs enfeksiyonunu üzerinde etkili olabileceğini düşündükleri 2 bin 325 proteini taradı. BRD2 proteinini hedefleyen mevcut ilaçların, hassas hücre tiplerinin yanı sıra hamsterlerin korona virüs enfeksiyonunu engelleyebileceğini belirlediler. Kampmann “BRD2’ye baskı uygulanmasının, ACE2 üretimini ve korona virüs ile enfeksiyonu engelleme açısından neredeyse ACE2’nin kendisini doğrudan etkilenmesi ile aynı etkiye sahip olduğunu görmek bizi şaşırttı” dedi.

Çalışmanın umut verici sonuçlarına rağmen, araştırmacılar bu yeni çalışmanın sadece bir ilk adım olduğu, bir BRD2’nin veya yeni tanımlanmış diğer hedeflerin güvenliğini ve etkinliğini tam olarak tespit etmek için daha fazla çalışma yapılması gerektiği uyarısında bulundular. Örneğin çalışma ekibi, BRD2 üretiminin engellenmesinin, vücudun iltihaplanma tepkisinde ana protein olan interferon üretimini de engellediğini tespit etti. Kampmann bununla ilgili olarak “Bu olası yan etkiler ile ilgili olarak daha fazla bilgiye ulaşılması önemli. Bağışıklık sistemi üzerindeki bu etkinin, enfekte bir hasta için zararlı mı yoksa faydalı mı olacağını ayrıca bu fayda ve zararın hangi koşullar altında oluşacağını bilmiyoruz” dedi.

ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 849 bin 259'a yükseldi

Rusya'da vaka sayısı artıyor

Kalp nakilleri Kovid-19 nedeniyle büyük oranda azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)