BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsü bulaştırdı, 5 yıl hapis cezası aldı----

Korona virüsü bulaştırdı, 5 yıl hapis cezası aldı

Korona virüsü bulaştırdı, 5 yıl hapis cezası aldı
07 Eylül 2021 - 09:39 www.finansgundem.com

Vietnam'da salgın kısıtlamalarını ihlal eden bir kişi, 'tehlikeli bulaşıcı hastalıkları yayma' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya genelinde 4.5 milyonu aşkın insanın hayatını kaybetmesine yol açan korona virüsü salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Ülkeler aşılama kampanyalarının yanı sıra salgının hızını yavaşlatabilmek için kısıtlamalar uygulamaktan geri kalmıyor. Bu kısıtlamaları delen kişiler ağır cezalarla karşılaşabiliyor. Bunun son örneği Vietnam’da yaşandı.

HASTALARDAN BİRİ CAN VERDİ

Guardian’ın haberine göre 28 yaşındaki Le Van Tri, Ho Chi Minh City’den Ca Mau’ya dönüşte 21 günlük zorunlu karantina kurallarını ihlal etti. Tri, 8 kişiye virüs bulaştırırken, bu kişilerden biri hastanede gördüğü bir aylık tedaviye rağmen hayatını kaybetti.

Hakkında dava açılan Tri, ‘tehlikle bulaşıcı hastalıkları yayma’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Ca Mau’da görülen davada suçlu bulunan Tri’ye 5 yıl hapis cezası verildi.

SINIR KONTROLÜ, TOPLU TEST VE KARANTİNA

Vietnam, korona virüsüyle mücadele sıkı sınır kontrolleri, toplu testler, karantina ve temaslı kişilerin yakından izlemesi gibi yöntemleri uygulamasıyla biliniyor. Salgın başından bu yana 536 bin vaka görülen ülkede 13 bin 385 kişi hayatını kaybetti.

Korona en tehlikeli hali: Binlerce çocuk hedefte...

 

Kanada’da vaka ve ölüm sayıları yükselişe geçti

 

Filistin'de vaka sayılarında korkutan artış devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)