BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüste yeni umut ışığı... Aylar sonra ortaya çıktı ----

Korona virüste yeni umut ışığı... Aylar sonra ortaya çıktı

Korona virüste yeni umut ışığı... Aylar sonra ortaya çıktı
06 Ağustos 2021 - 11:54 www.finansgundem.com

4 milyondan fazla hayata mal olan korona virüs ile ilgili sevindiren bir haber geldi. İngiliz bilim insanları halihazırda kullanımda olan bir kolesterol ilacının Kovid-19 enfeksiyonunu yüzde 70'e kadar azaltabileceğini keşfetti.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızın parçası olan korona virüs (Kovid-19) ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı.

İngiliz uzmanlar hâlihazırda kullanılmakta olan bir kolesterol ilacının kovid-19 hastalarının erken iyileşmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Zira İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, ilacın, fenofibrat ve aktif formu olan fenofibrat asidi insan hücrelerinde Kovid-19 enfeksiyonunu "önemli ölçüde" azaltabileceğini gösterdi.

İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi ve Keele Üniversitesi ile İtalya'nın San Raffaele Bilim Enstitüsü'nde görev alan bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre, söz konusu ilaç korona virüs enfeksiyonunu yüzde 70'e kadar azaltabiliyor.

Ekip tarafından yapılan açıklamada bu ilacın Alfa ve Beta varyantları da dahil olmak üzere Kovid-19'un daha yeni varyantlarına karşı eşit derecede etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

İlacın son dönemde baskın hale gelen Delta varyantına karşı etkinliğine ilişkin araştırmaların ise hala devam ettiği bilgisinin altını çizildi.

Bilim insanları ilacı İngiltere'deki hastanelerde koronavirüs hastaları üzerinde test etmek için klinik deneme çağrısında bulundu.

Birmingham Üniversitesi'nden Dr Farhat Khanim çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Yeni ve daha bulaşıcı SARS-CoV-2 varyantlarının ortaya çıkması başta İngiltere ve ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde enfeksiyon oranlarında ve ölümlerde hızlı bir artışa neden oldu. Aşı programları, uzun vadede enfeksiyon oranlarını ve virüs yayılmasını umarız azaltacak olsa da, SARS-CoV-2 pozitif hastaları tedavi etmek için ilaç cephanemizi genişletmeye acilen ihtiyaç var.'

Söz konusu ilaç kandaki yüksek seviyelerde kolesterol ve yağlı maddeleri (lipidler) tedavi etmek için İngiltere'de halihazırda kullanım lisansına sahip.

Bilim insanları şimdi bu lisansın genişletilmesi çağrısında bulunuyor.

Yaş ortalamasına dikkat! Yoğun bakımdaki genç hastaların yüzde 100'ü aşısız

 

Literatürde ilk! Uzamış Kovid geçirenlerin gözlerinde tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)