BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüste yeni keşif----

Korona virüste yeni keşif

Korona virüste yeni keşif
11 Kasım 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

Bilim insanları bazı kişilerde korona virüse karşı "bağışıklık hafızası" olabileceğini keşfetti. Bu bulgu, çok daha uzun süreli bağışıklık sağlayacak yeni nesil aşıların önünü açabilir.

İngiltere’de bir grup bilim insanı korona virüse maruz kalmasına rağmen test sonucu negatif çıkan kişileri araştırdı.
Bazı kişilerde virüsün vücuda girdiği ancak erken aşamada T hücreleri tarafından temizlendiği ortaya çıktı. Nature dergisinde yayınlanan çalışmada salgının ilk dalgası sırasında sağlık çalışanlarındaki enfeksiyon belirtileri ve bağışıklık tepkileri incelendi. Yüksek oranda virüse maruz kalmasına rağmen 58 kişinin testleri hiçbir zaman pozitif çıkmadı. Ancak alınan kan örneklerinde virüse tepki veren T hücrelerinin arttığı görüldü. Viral enfeksiyonu gösteren başka bir kan testinde de artış tespit edildi. Bu kişilerin daha önceki enfeksiyonlardan kalan hafıza T hücrelerine sahip olduğu ortaya çıktı. Söz konusu hücrelerin enfeksiyonun erken aşamada temizlenmesi için hızlı tepki verdiği kanıtlandı.
Çalışmayla elde edilen sonuç; salgınla mücadele aşısından çok önemli. Çünkü KOVID-19’a karşı geliştirilen tüm aşılar virüsün hücreleri girmesine yardımcı olan proteine karşı antikor üretmeye odaklanıyor. Ancak bağışıklık zamanla azalıyor. T hücresi tepkisinde ise bağışıklık süresi çok daha uzun. Hücrenin saldırdığı mekanizma virüs mutasyona uğrasa bile tüm varyantlarda yüksek oranlarda korunan bir mekanizma.
Bilim insanları söz konusu mekanizmayı hedef alan bir aşının muhtemel tüm varyantlara karşı korunma sağlayacağını belirtiyor.

Korona virüste yeni keşif: İyileştikten sonra da etkisi sürüyor

 

Yeni keşif: Tüm kanserleri tedavi edebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)