BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüste geçmeyen hıçkırık tehlikesi----

Korona virüste geçmeyen hıçkırık tehlikesi

Korona virüste geçmeyen hıçkırık tehlikesi
09 Ağustos 2020 - 09:02 www.finansgundem.com

Tıp dünyasının saygın yayınlarından The American Journal of Emergency Medicine'da yayınlanan makalede dört gün boyunca hıçkırık tutan bir adamda virüs tespit edildiği belirtildi. Uzmanlar bunun "korona virüsün yeni belirtisi" olabileceğini duyurdu.

Ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, ishal, tat alma ve koku alma kaybı ve baş ağrısı gibi semptomların olduğu korona virüsnde yeni bir semptom daha çıktığı öne sürüldü…

Tıp dünyasının önde gelen dergilerinden The American Journal of Emergency Medicine’de yayınlanan akademik makalede korona virüsün yeni bir semptomunun öne çıkmış olabileceği kaydedildi.

Makalede, 62 yaşındaki Chicagolu bir adamın dört gün boyunca hıçkırdığı ve bunun aralıksız devam ettiği kaydedilirken, “Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Korona virüs testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4’e çıktı” ifadesi kullanıldı.

Yaşananları dergiye aktaran Chicago’daki Cook County Hastanesi’ndeki doktorlar, “Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları gözardı etmemek gerek. Doktorlar, Kovid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)