BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs vakaları 5 haftadır yükseliyor----

Korona virüs vakaları 5 haftadır yükseliyor

Korona virüs vakaları 5 haftadır yükseliyor
18 Temmuz 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) haftalık raporuna göre geçen hafta dünyada 5,7 milyon Kovid vakası saptanırken vaka sayısı önceki haftaya göre yüzde 6 yükseldi.

DSÖ'nün bildirdiğine göre dünyada korona vakaları son 5 haftadır yeniden yükselişte ama virüse bağlı ölümlerde belirgin artış yok.

Mart 2022'den itibaren azalan vaka sayısı, haziranın ikinci yarısından itibaren yeniden artış eğilimine girdi. Artışın Omikron'un bulaşıcılığı yüksek BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının dünyada giderek hakim hale gelmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Ölümler artmadı

Geçen hafta dünya genelinde 9 bin 800 ölüm kaydedilirken, rakam önceki haftaya göre değişiklik göstermedi. Ölümlerde de belirgin artış görülmedi.

En çok vaka artışı Batı Pasifik'te

Bölgesel olarak, en yüksek vaka artışları, yüzde 28 ile Batı Pasifik ve yüzde 25 ile Orta Doğu'da görüldü. Vaka sayısı Afrika'da yüzde 33, Kuzey ve Güney Amerika'da yüzde 1 azalırken Güneydoğu Asya'da yüzde 5, Avrupa'da yüzde 4 arttı.

En çok ölüm Orta Doğu'da

Haftalık ölüm sayıları ise Orta Doğu'da yüzde 78, Güneydoğu Asya'da yüzde 23 artarken Afrika'da yüzde 17, Batı Pasifik'te yüzde 10, Kuzey, Güney ve Orta Amerika'da yüzde 1 azaldı, Avrupa'da sabit kaldı.

BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının etkisi

Dünyada giderek yaygınlaşan BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının daha bulaşıcı olması ve hızlı yayılmasının yanı sıra aşıların ve hastalığı geçirmenin sağladığı bağışıklığa direnç gösterdiği biliniyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), 13 Temmuz'da, BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının ülkedeki vakaların yüzde 80'ininden fazlasını oluşturduğunu bildirmişti. Eğilimin sürmesi halinde, güz aylarında dünya çapında yeni bir salgın dalgasının ortaya çıkabileceği öngörülüyor.

'Küresel acil durum'

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçen hafta, pandeminin "küresel acil durum" olarak nitelendirilmeye devam edileceğini söylemişti. Ghebreyesus, Omikron varyantının alt varyantları BA.4 ile BA.5'in dünya genelinde vaka sayılarında artışı tetiklemeyi sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Virüs kontrollerindeki azalma, varyantların nasıl bulaştığı, hastalığa yol açma ihtimali ve virüse karşı mücadelenin etkililiğinin derecesinin anlaşılmasına engel oluyor" demişti.

"Worldometer" internet sitesine göre, korona salgınının başından beri dünyada 567 milyondan fazla vaka görüldü, virüs yüzünden 6 milyon 387 binden fazla insan öldü.

İran'dan Kovid-19 açıklaması: 7'nci dalgayı yaşıyoruz

 

Kovid-19’da yeni korku: Centaurus varyantı

 

Kovid-19 belirtilerinde sıralama değişti! İşte o semptomlar

 

ABD Kovid-19'a karşı 4. aşı olarak Novavax'a acil kullanım onayı verdi

 

Kanada'da 5 yaş altı çocuklar için Kovid-19 aşısına onay verildi

 

Güney Kore'de günlük Kovid vakaları 40 bine yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)