BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs şirketleri kökünden değiştirecek----

Korona virüs şirketleri kökünden değiştirecek

Korona virüs şirketleri kökünden değiştirecek
14 Ağustos 2020 - 15:12 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde şirketlerin dijital dönüşüme olan ilgisi çok daha fazla yükseldi. Finans dünyasının en büyük 100 kadın yöneticisinden birisi olan Nidhi Chadda bu dönüşünüm kalıcı değişikliklere sebep olacağını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde yenilikçi teknolojilere zorlanan şirketler girişimci sermaye sahiplerini heyecanlandırıyor. İşletme danışmanlığı firması Enzo Advisors’ın Erken Dönem Melek Yatırımcısı Nidhi Chadda korona virüsün yarattığı hasarın tüm dünyada olduğu gibi işletme yapılarında da kalıcı etkiler bıraktığını belirtiyor.

Chadda CNBC’ye verdiği röportajda, “Son birkaç yıldır hangi sektöre bakarsak bakalım dijital dönüşümün gerçekleştiğini görüyoruz. Fakat pandemi bu sürecin gerçekten hızlanmasına neden oldu” ifadelerini kullanıyor.

Finans dünyasının en tepedeki 100 kadın yöneticisinden birisi olan ve Kanada Bankası’nın eski küçük ve orta sermayeli şirketler portföy yöneticisi olan başarılı CEO, dijital sağlık platformları, arttırılmış gerçeklik, 3 boyutlu teknolojiler ve siber güvenlik alanlarındaki gelişimin altını çizerek bu alanların yeni dalga teknolojilerde en önde gelen pozisyonlarda yer aldıklarını belirtti.

Özel sektörde de kamuda da büyük çekim alanlarını araştırdığını belirten Chadda, bu alanların “Shopify gibi dönüşümcü trendler ve daha geniş konuşmak gerekirse alt üst edici yenilikler” olduğunu belirtiyor. Chadda ABD’de korona virüs sürecine uyum sağlayan teknoloji firmalarına ilişkin, “Ülkenin geçirdiği en büyük zorluklara yönelik gelişmekte olan teknolojileri görmek gerçekten harika” ifadelerini kullandı.

3 boyutlu teknolojilere ilişkin de konuşan Chadda evden çalışma süreçlerinin yeni gerçeklik haline geldiğini, zira şeylerin interneti ve hatta siber güvenlik platformları için önemli bir mihenk noktası olduğunu iddia ediyor. Ekonomideki açlıkla piyasalarda bulunan likiditenin bu teknolojileri gelişmeye ittiğine inanıyor.

Chadda geleneksel şirketlerin de dönüşüme zorlandığını belirterek, "Bu yeni ortaya çıkan teknolojiler meyvelerini vermeye ve bazı yakın vadeli sorunları çözmeye başladıkça, eski şirketlerin durumu da çok merak ediliyor ve kendi inovasyon döngülerini hızlandırıyorlar" dedi.

Başarılı CEO bu alanla yeni teknolojilerin finansal açıdan yeterli olmaması durumunda şirket evlilikleri ve satın almaların da ortaya çıkabileceğini öngörüyor.

Chadda yenilik konusunda hevesli olabilir fakat daha geniş pazar için aynı iyimserliği göstermiyor. CEO kendini ihtiyatlı bir iyimser olarak tanımlıyor. Chadda küresel ekonomideki durum, yaklaşan başkanlık seçimleri ve salgının gidişatıyla ilgili risklere rağmen borsanın "uygun şekilde değerli" olduğunu belirtiyor.

Chadda, "Aşıların küresel olmasa bile Amerikalılara dağıtıldığını görmek için 2021'in ilk yarısını beklemek gerekecek. 2022'yi normalleşmiş bir yıl olarak görüyorum" ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Fortune 500’de Çinli şirket sayısı ABD’yi geçti

 

Fed'den dijital para birimi çalışması

 

AB ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 15 daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)