BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs ruh sağlımızı bozdu: Antidepresan kullanımı artıyor----

Korona virüs ruh sağlımızı bozdu: Antidepresan kullanımı artıyor

Korona virüs ruh sağlımızı bozdu: Antidepresan kullanımı artıyor
27 Aralık 2021 - 10:03 www.finansgundem.com

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Doçent Dr. Koray Başar, antidepresan kullanımın her geçen gün arttığını, tedaviye erişimin zorlaştığını ve birçok ilacın temininde de sıkıntı yaşandığını bildirdi.

Kovid-19 salgını ile birlikte çeşitli faktörlerin de ruh sağlığını etkilediğini belirten Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Doçent Dr. Koray Başar “İşini kaybeden, ayrımcılığa maruz kalan insanlarda antidepresan kullanımı yaygınlaşıyor. Stresle ilişkili ruhsal belirtilerde artış var. Depresyon, anksiyete gibi ruhsal bozukluklar, uyku ve dikkat bozuklukları arttı. Çalışma, eğitim, barınma gibi zorlukların da ruhsal etkileri oldu. Bu kadar kriz yaşanırken insanların stresli olması, kendi başına hastalık değil ama bu durum kontrol edilemeyecek düzeye gelirse, o zaman hastalık ortaya çıkıyor” dedi.

Sözcü'den Cem Yıldırım'a açıklamalarda bulunan Başar şunları söyledi:

ÖN CEPHEDEKİLER: Neredeyse 2 yıla yaklaşan Kovid-19 salgını, sağlık çalışanlarını da tükenme riskiyle karşı karşıya bıraktı. Ön cephede savaştıkları için hastalanma riskini yaşadılar. 500 civarında sağlık çalışanını kaybettik Hem bu tempoyla çalışmak hem de maddi-manevi karşılığını alamamak, ciddi zorluklara neden oldu. Sağlık çalışanları ruhsal açıdan da toplumun diğer kesimlerinden daha çok etkilendiler.

RUH SAĞLIĞI: Avrupa'da en düşük psikiyatr sayısına sahip ülkeyiz. Önümüzdeki yıllarda ruh sağlığına erişimle ilgili daha büyük zorluklar yaşayacağız, sağlık çalışanları ve psikiyatristler kamudan ayrılıyor. Bu da devlet eliyle verilen ruh sağlığı hizmetine erişimde büyük zorluklar yaşayacağımız anlamına geliyor. Türkiye, psikiyatri yatak kapasitesi açısından da çok dezavantajlı bir ülke…Toplum ruh sağlığı merkezleri de salgın döneminde eski düzenlerinde çalışamaz hale geldiler.

10 DAKİKADA OLMAZ: Poliklinikte daha çok hasta görünmesini sağlamak için hastalara verilen randevu sürelerinin daraltılması yani bir psikiyatri muayenesinin 5-10 dakika içinde yapılmasının beklenmesi nitelikli uygulamanın da önüne geçiyor. Hem ruh sağlığı bozulabilecek olan kişilere uygulanacak koruyucu hizmetlerin, hem de tedavide aksamalara neden oluyor. Önümüzdeki yıllarda ruh sağlığı hizmetleriyle ilgili yaşanan aksamanın etkilerini göreceğiz.

Omikron nedeniyle 7 bin 500'den fazla uçuş iptal edildi

 

Omikron'da yaşanan iki yeni belirti açıklandı

 

Yeni korona araştırması: Tüm organlara yayılabiliyor...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hunili28 Aralık 2021 00:26

    Bir sor bakalım, eskiden çok mu sağlamdık? Tabii ki hayır, sadece iyice kafayı bozduk, Covid 19'da tuzu biberi oldu, çok geçmiş olsun...