BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs ilaçları geri ödeme listesine alındı----

Korona virüs ilaçları geri ödeme listesine alındı

Korona virüs ilaçları geri ödeme listesine alındı
11 Aralık 2020 - 04:22 www.finansgundem.com

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Selçuk, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu: Kovid-19 tedavisinde kullanılan tüm ilaçları geri ödeme listesine aldık. GSS kapsamında 4.4 milyar dolar ödeme yaptık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde normalleşme desteği kapsamında 2.5 milyonu aşkın çalışana 2 milyar lira destek verildiğini belirterek, özetle şunları kaydetti:

YAPILANDIRMA:

Sosyal koruma kalkanı kapsamında aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımıza doğrudan aktardığımız kaynağın toplam tutarı bugün itibarıyla 45 milyar TL'ye yaklaşmış durumda. Kısa çalışma ödeneğinden 3.5 milyonun üzerindeki çalışanımıza 23 milyar TL'yi aşkın kısa çalışma ödemesi yaptık. İşçilerimizi koruyalım diye sözleşme fesih kısıtı getirdik. Bu süreçte de nakdi ücret desteği verdik. 2 milyon üzerindeki çalışanımıza 6.4 milyon TL'nin üzerinde nakdi ücret desteği ödedik. Salgından çok etkilenen sektörlerdeki işletmelerin toplamı 40 milyar lirayı bulan üç aylık SGK primlerinin ödemelerini erteledik.  liralık SGK alaYaklaşık 290 milyarcağına da yapılandırma getirdik.

GERİ ÖDEME LİSTESİ:

Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan bütün ilaçların immün plazma tedavisi de dahil olmak üzere geri ödeme listesine aldık. Bütün genel sağlık sigortası kapsamında yaptığımız ödemeler şu ana kadar 4.4 milyar lirayı aşmış durumda. Fakat kimse bu ödemelerin nasıl yapılabildiğini... Bu batan bir SGK ile yapılmıyor, işleyen sürdürülebilir bir SGK ile yapılıyor. (Sabah)

Türkiye'de bugün: 220 ölüm, 30 bin 424 yeni vaka

 

Nakdi ücret desteği ödemeleri başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)