BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs ilacına acil kullanım onayı!----

Korona virüs ilacına acil kullanım onayı!

Korona virüs ilacına acil kullanım onayı!
01 Haziran 2021 - 14:08 www.finansgundem.com

GlaxoSmithKline ile Vir Biotechnology tarafından geliştirilen, korona virüs hastalarının erken tedavisinde kullanılmak üzere üretilen antikor ilacına, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından acil kullanım onayı verildi.

Ağır komplikasyonlar geliştirme riski olan Kovid-19 hastalarının erken tedavisinde kullanılmak üzere GSK ile Vir Biotechnology tarafından geliştirilen monoklonal antikor ilacına FDA'dan acil durum kullanım ruhsatı verildi.

İlgili çalışmanın ara sonuçlarına göre, yüksek riskli yetişkin Kovid-19 hastalarında hastane yatışı ya da ölüm riskinde, plasebo ile karşılaştırıldığında yüzde 85 azalma sağlandığı gözlemlendi. Ayrıca laboratuvar verileri, ilacın Hindistan varyantı da dahil olmak üzere bilinen tüm varyantlara karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

FDA'nın acil durum kullanım onayı doğrultusunda ilacın gelecek haftalarda ABD'deki Kovid-19 tanısı konmuş uygun hastalar için erişilebilir olması hedefleniyor.

RUHSATLANDIRMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İlacın acil kullanım onayı için başta Avrupa İlaç Ajansı (EMA) olmak üzere diğer küresel ruhsatlandırma otoriteleriyle yürütülen süreçler devam ediyor.

EMA Beşeri Tıbbi Ürünler Kurulu hastaneye yatış riski yüksek olan erişkinlerde yapılan Kovid-19 Monoklonal Antikor Etkililik Çalışması sonucu elde edilen etkililik ve güvenlilik verilerinin analizini değerlendirerek geçen günlerde ilaca olumlu yönde görüş bildirmişti.

ABD'den Sotrovimab isimli Kovid-19 ilacına acil kullanım yetkisi

 

Hindistan'da yerli Kovid-19 ilacı tanıtıldı

 

Tüm mutasyonları etkisiz hale getirebilen antikor ilacı insan denemelerine başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)