BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs HIV hastasında 32 kez mutasyona uğradı----

Korona virüs HIV hastasında 32 kez mutasyona uğradı

Korona virüs HIV hastasında 32 kez mutasyona uğradı
08 Haziran 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

36 yaşındaki bir kadında tespit edilen Kovid-19, bilim insanlarını şaşırttı. Hem Kovid-19'dan hem de HIV'den mustarip kadında korona virüsün tam 32 kez mutasyona uğradığı ortaya çıktı.

Bilim insanları bu sıradışı durumu, HIV pozitif 300 kişinin Kovid-19'a yönelik bağışıklık tepkilerinin incelendiği bir araştırma sırasında fark etti.

Güney Afrikalı kadının korna virüsü toplamda 216 gün taşıdığı öğrenildi.

Geçen hafta, hakem onayı bekleyen araştırmaların yer aldığı medRxiv'de yayımlanan vaka raporunda, kadına 2006'da HIV teşhisi konduğu ve bağışıklık sisteminin zamanla zayıfladığı bildirildi.

Sputnik International'ın haberine göre genç kadın geçen yıl eylülde Kovid-19'a yakalandığında korona virüs, sivri uçlu proteininde 13 mutasyon ve diğer bölümlerinde de 19 genetik kayma biriktirdi.

Bu değişimlerin virüsün davranışını da değiştirebileceği düşünülüyor.

Örneğin bu mutasyonlardan bazıları, Birleşik Krallık'ta ve Güney Afrika'da görülen E484K ve N510Y isimli mutasyonları da içeriyordu.

Bu varyantlar uzmanlar tarafından "endişe verici varyantlar" diye niteleniyor. Zira virüsün bulaşıcılığını artırabiliyor ve aşıların etkisini kırabiliyor.

Bununla birlikte yeni varyantların çoğunun, Güney Afrika'daki KwaZulu Natal gibi 4 yetişkinden en az 1'inin HIV pozitif olduğu bölgelerde ortaya çıkmasının tesadüf olmadığı belirtiliyor.

Uzmanlar, bu türden daha fazla vaka tespit edilirse, ileri HIV hastalarının "bir varyant fabrikası haline gelebileceğini" söylüyor.

İngiltere Sağlık Bakanı’ndan 'Hint varyantı' açıklaması

 

Mutasyonlu virüsün gizemi çözüldü!

 

Hindistan mutasyonu aşılara karşı direnç gösteriyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)