BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKorona virüs hastalarına aspirin deneyi----

Korona virüs hastalarına aspirin deneyi

Korona virüs hastalarına aspirin deneyi
07 Kasım 2020 - 09:43 www.finansgundem.com

Aspirin korona virüsü önlediğine dair bir bulgu yok. Hatta hasta olunmadığı halde gereksiz aspirin kullanımının olası zararlarına dikkat çekiliyor. İngiltere'de, başlatılan deneyde korona virüs hastaları üzerinde aspirin denenecek

Korona virüs tedavisinde aspirin etkili mi? Uzmanlar bu sorunun yanıtını alma çabasında.

Bir milyon 120 binden fazla vakanın bulunduğu İngiltere'de, aspirinin korona virüs tedavisinde etkili olup olmadığının anlaşılması için çalışma başlatılıyor..

Deneyin, İngiltere'de bugüne kadarki en geniş kapsamlı ilaç denemesi olacağı belirtiliyor.

Araştırmaya katılan 2 bin gönüllü günde 150 miligram aspirin alacak ve bu süreçte sağlık durumlarında yaşadıkları değişiklikler gözlemlenecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nde daha önce yapılan araştırmada ise aspirin kullanımının hastaneye yatma, yoğun bakıma kaldırılma ve ölüm riskini azalttığı öne sürülmüştü. Ancak aspirin korona virüsten koruyor demek için henüz çok erken.

Aspirin, kanda pıhtılaşmayı önlüyor. Korona virüs hastalarında pıhtılaşma görüldüğü için, tedavide de etkili olduğu düşünülüyor.

Aspirin, soğuk algınlığı, grip ya da bazı romatizmal hastalıklarda kas, eklem ve hafif başağrılarını gidermek ve ateşi düşürmek için kullanılıyor.

Etken maddesi asetilsalisilik asit olan ilaç, belli yaşın üzerindekilere kalp krizi ve felç riskini önlemek için kan sulandırıcı olarak da veriliyor. Ancak aspirin aynı zamanda vücutta kanama riskini artırıyor.

Sağlık Bakanı'ndan fotoğraflı uyarı: Hastalık yayılıyor

Türkiye'de son 24 saatte 2436 yeni hasta tespit edildi

Almanya: Ankara'ya Kovid-19'a ilişkin nota verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)